Over mijzelf

Hallo!
Ik ben Dorith Wielinga.
Al een hele tijd maak ik zelf sieraden van glaskralen. Naast kettingen maak ik ook armbanden, oorbellen, sleutelhangers enzovoort!
Omdat ik steeds meer sieraden krijg zijn een groot aantal ook te koop.
Als je belangstelling hebt voor een sieraad kun je contact met me opnemen.

Sinds december 2006 brand ik mijn eigen glaskralen. Je kunt de kralen zien bij ‘Handgemaakte glaskralen’!

Ik gebruik voor mijn glaskralen verschillende soorten glas. Voornamelijk werk ik met Moretti, Lauscha, Double Helix, Reichenbach, CIM en ASK.
Moretti glas staat bekent om de hoeveelheid kleuren. Double Helix en ASK daarentegen is een soort zilverglas waarmee je hele leuke effecten kan krijgen wanneer je dit op de goede manier verwerkt.

Met behulp van mijn Minor brander smelt ik het glas wat vervolgens om een mandrel gewikkeld wordt. Dit vormt de basiskraal. Vanuit de basiskraal zijn de mogelijkheden oneindig. Stippen, strepen, focale, dieren, bloemen en nog veel meer. Is de kraal eenmaal klaar dan anneal ik hem in een speciaal daarvoor bestemde kiln. Een oventje die ervoor kilnzorgt dat de kraal rustig afkoelt waardoor alle moleculen in het glas de kans krijgen om weer netje op hun plaats te gaan liggen. Anneallen is belangrijk om de eventuele spanning uit de kraal te krijgen. Door te anneallen wordt de kans op breken minimaal. Na dit proces van anneallen worden alle kralen nog zorgvuldig schoongemaakt waarna ik ze op mijn website plaats. Zie je iets wat je zou willen kopen dan kun je dat doorgeven via een berichtje, ook voor vragen mag je onderstaand formulier gebruiken!

Veel kijkplezier!

 PS: Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat in m’n gastenboek, of stuur mij een persoonlijk bericht:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht