Archive for the 'textiel' Category

Zo staan de zaken.

dinsdag, maart 9th, 2010

Allereerst bedankt voor het medeleven met mijn oog. 😉 Prettig om te lezen dat er aan me gedacht wordt, terwijl je elkaar alleen van het bloggen kent. Even een kort berichtje over hoe de zaken ervoor staan.
Aanstaande vrijdag is de grote dag. Dan word ik geopereerd aan mijn oog en gaan ze , hoop-hoop, duim-duim, ervoor zorgen dat mijn ogen weer doen wat ik wil, namelijk tegelijkertijd alle kanten op bewegen. Ik vind het allemaal behoorlijk spannend maar het zal uiteindelijk allemaal wel goed komen.
Daarna dus herstellen van de ingreep en de narcose. Geen belangrijke beslissingen nemen in de eerste 24 uur na de operatie. Haha, nu mag iemand anders dan bedenken wat we gaan eten. :) En vooraf natuurlijk nuchter zijn. Wel mag ik 24 uur van te voren nog alles eten, zelfs ‘ gefrituurd eten’.  Nou..wat dacht je van een kroketje of ehmmm een frikandel of… Nee flauwekul natuurlijk, ik moet me gewoon goed voelen!

Deze week zoveel mogelijk de zenuwen onder controle zien te houden. Ik zit in het zonnetje voo rhet raam (soms ook even buiten met jas aan) heerlijk is dat! Ik maak nog een paar granny squares erbij alhoewel het even niet zo opschiet als de bedoeling is. En vanmiddag heb ik nog 3 nieuwe kleuren katoen gekocht, die moest ik gewoon hebben, dus nou komt er nog weer een projectje naast te liggen..zo blijf je lekker bezig!

Ik kan sinds 2 weken ook sokken breien!!! Dus, hoe stoffig ook, ik ga het nu zegen: “Ik brei een sok!”. Woehoeee, en het is toch leuk om te doen! Dus sok nummer 2 staat ook al op de pennen! Oh, oh, oh, het wordt steeds erger hier met al dat gefrutsel met draadjes. Als ze klaar zijn komen ze wel een keer voorbij. Ben in ieder geval ape-trots!

En natuurlijk maak ik ook nog kraaltjes! Tijdje terug nieuwe fritjes besteld die ik druk aan het uitproberen ben. Inmiddels 2 leuke armbanden meegemaakt waarvan onderstaande in mijn eigen collectie verdwijnt. De andere kun je op mijn site vinden!

Geniet van het zonnetje allemaal!

armband-kingsrob314

tasje

woensdag, maart 4th, 2009

Hoezo lente? Laatst schreef ik nog dat het zo zacht in de lucht was maar nu ineens is het weer grauw en somber. Hmm. Toen ik net deze foto maakte in de tuin viel het contrast me nog even wat meer op. Lekker felle kleuren van de tas tegen een grauwe schutting. Nou ja, we doen het er maar mee he?
Dit tasje heb ik gemaakt van een lap die eigenlijk gebruikt zou worden voor een beanbag. Aangezien dat plan niet doorging kon ik er wel wat mee! :) Hengsels eraan, binnenkantje erin en voilá, ik kan mijn boeken makkelijk naar de bibliotheek vervoeren!

Sunny days

woensdag, februari 25th, 2009

Afgelopen maandag voelde ik  het voorjaar in de lucht. De zon leek ineens een beetje meer warmte te hebben. Apart om te merken dat je na een week heel veel sneeuw nu ook wel weer toe bent aan de lente en de zomer! Dus ik gelijk de tuin in om achterstallig blaadjes-veeg-onderhoud te doen! Daar knapt het ook een stuk van op, haha, zou je vaker moeten doen.

En ’s avonds heb ik toen deze zonnige basket gemaakt. De binnenkant is van helder eigeel en de buitenkant heeft allemaal kleine tulpjes in al net zulke zonnige kleuren.

Meer baskets

maandag, februari 2nd, 2009

Vandaag nog even lekker verder gegaan achter de naaimachine! Ik heb nog een klein vrachtje fabric baskets gemaakt!
Ik heb mijn naaimachine lang geleden eens bij de Aldi gekocht samen met een doos benodigdheden. Maar ja, het mag nij Aldi niet te duur zijn dus zit het garen niet altijd goed op de spoel. (tenminste..dat is mijn conclusie ;)) Met als gevolg dat ‘ie dan zomaar vast kan lopen. Je merkt echt verschil wanneer je het draad zelf hebt gespoeld of wanneer het nog ‘uit de winkel’ is. Dus óf ik moet nog meer dingetjes naaien zodat de spoeltjes sneller op zijn, of toch maar eens op zoek naar een ‘echte’ naaimachine! :)

O ja, en mocht je bij deze mandjes nu eentje zien die je erg leuk vindt…mail me dan even. Ze roepen om een bestemming! 😀

Little baskets

maandag, januari 26th, 2009

Nou daar zijn ze dan!! Deze 4 baskets (mandjes) heb ik afgelopen weekend gemaakt met behulp van een tutorial die ik op internet vond. Het zijn kleine mandjes gemaakt van lapjes stof die verstevigd zijn met een stukje vlieseline. Je kunt de mandjes gebruiken voor van alles en nog wat, zoals hier: een bootje voor Moochie, een slaapplek voor Mitty en een mooie opbergmogelijkheid voor mijn armbanden. Om maar wat te noemen :)
Ze zijn geweldig leuk om te maken en ik sta alweer te springen voor een nieuwe!