Archive for the 'haken' Category

Nieuwe sokken

donderdag, april 11th, 2013

Even uitproberen hoe dit leuke wolletje zich ontrolt. Het worden een paar gezellige streepjessokken!

image

Tijdje terug heb ik een mooi stapeltje onderzetters gehaakt. Even bedenken wat ik daarmee wil, ze liggen nu alleen maar leuk te zijn  :-)

image

De paastak bloeit!

donderdag, april 11th, 2013

Kijk, dat is dan wel weer leuk aan een tak in huis neerzetten…hij bloeit een stukje eerder dan buiten in de kou. Dit is een tak van een sierappelboom bij ons uit de tuin. Mooi in bloei nu en lekker gezellig met mijn gehaakte vogeltjes!

Granny square deken

dinsdag, oktober 16th, 2012

Weet je nog, 2 jaar geleden? Dat ik een bericht plaatste over het haken van granny squares. En dat dat misschien wel een kussen of een kleed ging worden? Nou, hij is af hoor! Mijn eigen gehaakte kleed van 143 granny squares!!!

20121016-111830.jpg

Ik heb hem tussentijds vaak laten liggen, kwam er dan weer niet aan toe of de kleuren kwamen mijn neus uit. En toen ik er weer mee aan de slag wou bleek dat 2 van de 4 gebruikte kleuren niet meer te koop waren in mijn wolwinkeltje! :S
Toen zat er niks anders op dan niet groter te willen gaan en afronden die handel! En dat is gelukt. Ik heb er een leuke rand aangehaakt die ik vond op de site van Lucy van Attic24. Ik ben helemaal trots. Heb de smaak weer te pakken, gauw verder met mijn giant granny square! ( herinner je je die nog?)

20121016-111841.jpg

20121016-111848.jpg

Gehaakte hangers

maandag, oktober 24th, 2011

Ergens op het werldwijde web (ik weet niet meer waar!) kwam ik een ideetje tegen wat ik natuurlijk al lang in mijn hoofd had maar nu ineens vorm kreeg! Het begin van een granny square gebruiken om wat anders leuks mee te gaan doen! Joehoe, de haaknaalden erbij en gaan met die banaan! Eerst gewone hangers gemaakt maar later eentje met lint en kraaltjes. En die hangt nu lekker aan mijn haaktas! (en de ideetjes zijn nog niet op..maar mijn katoen bijna wel dus wordt vervolgd)

circles

Ik heb geteld!

zondag, oktober 23rd, 2011

Er zijn inmiddels 59 rijen in mijn Giant Granny Square. De foto is nog van gisteravond, toen waren het er nog 58. Pfff, voordat je helemaal rond bent ben je 1 uur en een lamme arm verder. Stug volhouden. :)
Mijn hoofd loopt momenteel over van de ideeën. Overal in huis slingeren draadjes wol, breipennen, haaknaalden en zelfs mijn punnikklosje! Gelukkig (ahum) kan ik morgen weer gewoon werken en is er niet zoveel tijd voor al dat stoffige pluismuis gedoe. 😉

Eerst maar eens wat foto’s van de Giant Granny Square, morgen volgen meer projectjes.

g-granny04

 g-granny05

 g-granny06

Welke rij inmiddels?

vrijdag, oktober 14th, 2011

Ik dacht toch echt rij 56..maar misschien inmiddels al wel rij 57…Het schiet al aardig op in ieder geval! En je kunt er zo heerlijk onder weg kruipen. Echt geweldig dat mijn giant granny nu eindelijk echt GIANT wordt! Ik blijf stug doorgaan! Al duurt een ronde inmiddels nagenoeg 60 minuten. 😉

g-granny01

 g-granny02

g-granny03

Rij 42 is een feit!

woensdag, augustus 10th, 2011

biggranny-42

Inmiddels heb ik er 42 rondes op zitten met mijn Giant Granny square! Het heeft even stil gelegen door de vakantie want het was wat te veel en te groot om mee te nemen. Maar nu ga ik weer proberen om iedere avond een rondje erbij te krijgen!

#29

zaterdag, juli 9th, 2011

Op naar de 40!

p1070913

Nieuwe uitdaging

donderdag, juli 7th, 2011

Ik ben bezig met een nieuwe uitdaging….Ik doe mee aan de Giant Granny Challenge van de blog van Sucrette.
De bedoeling is om een zo groot mogelijke granny square te maken. Nou aangezien ik wel van zulke projectjes hou (die overigens veel te vaak onafgemaakt blijven liggen) heb ik besloten mee te doen.

p1070873

Ik zit inmiddels op 25 rondes!

Gaaf hè?

lemonde-de-sucrette-button-1

Babymutsje

zaterdag, februari 26th, 2011

Voor een vriendin met een baby heb ik dit babymutsje/ hoedje gemaakt. Helaas bleek de maat toch alweer te klein. Nu is het zusje er heel blij mee, voor de pop!
Het is een heel eenvoudig modelletje, gevonden op de site van Sarah London ( link naar het patroon). Zelf heb ik er nog een randje aangemaakt en toen was het ineens een hoedje!

babymuts