Archive for the 'bloemen en planten' Category

De bloemetjes buiten zetten!

donderdag, mei 13th, 2010

Tjonge, wat een regenweekjes hebben we gehad! En zo koud nog! Brrr.
Ik heb de bloemetje al buiten maar het groeit en bloeit door het weer nog niet zo uitbundig. Even geduld nog maar dan.
De geraniums zitten in de balkonbakken. Dat vind ik altijd zooo mooi dat ik deze keer besloten heb het hele balkon  vol te hangen! En in de tuin natuurlijk allerlei eenjarigen in potten en bakken.
Ik heb laatst bij een tweedehands winkel en grote rieten mand gekocht en die staat vol met wilde margrieten. Echt wel een blikvanger! Ik ben er erg blij mee.
Bloemetjes moet je eigenlijk altijd om je heen hebben. :) Dus daar heb ik dan maar voor gezorgd. :)

ring-bloem400

Geluk zo van het veld!

donderdag, juli 16th, 2009

Gisteren ging ik ’s morgens vroeg op mijn fiets naar een veldje hier in de buurt..snoeischaar mee. En kijk eens wat voor een geweldige bos bloemen ik zo van het veld heb meegenomen!
Klaprozen, korenbloemen, camille en wat al niet meer! (Van die gele vergeet ik steeds de naam, iemand die het weet?) Ik word er helemaal vrolijk  van. Ze staan buiten op de tuintafel op een (ook al zo leuk) geruit lopertje. Die had ik van de week nog even gemaakt. Ach, blijheid zit hem in de kleine dingetjes he?

zomerbloemen

Gisteravond heb ik ook nog geweldig leuke labels gemaakt. Ik ga straks even een foto maken dan komen ze vandaag nog op mijn Blog. Soms kan ik gewoon niet slapen van alle ideeën in mijn hoofd…ik heb weer zo’n week :). Meestal is het na een weekje wel over. En de brander? Tja, het is weer mooi weer buiten he..dus die wordt eventjes niet gebruikt.

Wat een weer, en daar ben ik weer!

maandag, juli 6th, 2009

Wat een week hebben we achter de rug zeg! Ontzettend heerlijk lekker warm! Maar soms ook wel een beetje té warm. We kwamen hier regelmatig richting de 30 graden. Het was voor mij mijn laatste weekje werken voor de zomervakantie. Altijd heel druk maar ook gezellig.
Door de warmte niet veel achter de brander gezeten en ook het bijhouden van de site is er een beetje bij in geschoten. Ik zal het nu weer even goed maken.
Om te beginnen een geweldige foto (helaas niet van mijn hand maar van die van mijn vriend) van een schitterende stokroos tegen een strakblauwe lucht.

stokroos

De foto is genomen op het complex van de groentetuinen hier. Want ook als het warm is moet daar van alles gebeuren. Bessen plukken deze keer….en weer émmers vol! Helaas vergeten een foto van de emmers te maken, maar wel een van de huiscollectie aan bessenproducten. :) Ontzettend lekkere sap gemaakt van een combinatie van verschillende soorten bessen. En overheerlijke jam! Je kunt haast een winkeltje beginnen zo. (O ja, het is trouwens niet mijn tuin he? Hij is van mijn vader…maar soms speel ik voor hulpboerin :) )

bessen

En wat natuurlijk ook niet mag ontbreken in mijn berichtje is iets over glas. Vanmorgen vroeg heb ik de vitrine in de bibliotheek weer leeggehaald. De expositie is afgelopen en het was een groot succes! Ik heb regelmatig email gekregen, zelfs telefoontjes met vragen over en belangstelling voor mijn kralen. Echt super leuk!
Nu heb ik al mijn kralen weer in huis, dat voelt toch ook wel weer fijn hoor :)
Voordat het zo warm werd had ik nog een aantal nieuwe kralen gemaakt, waaronder 3 vissen en een setje. Ik laat hier alvast een speciaal soort vis zien, de slijkvis. Ik heb hem zo genoemd omdat ie echt een slijkgroene kleur heeft, de naam van het glas is Frog Pound. Maar goed, in mijn verhaaltje is het dus zo ver gekomen dat deze vis op de bodem van een poeltje leeft tussen het slijk. Hij zit zo onder dat ‘ie wel genoodzaakt was om een petje op te zetten. En omdat ‘ie toch ook wat modebewust is heeft hij ervoor gekozen om een zilverkleurig petje op te doen! 😀

vis-frogpound300

Zo, en daar moeten we het maar weer even mee doen. Genoeg gekletst. Wil je de andere nieuwe kralen zien? Ze staan op mijn site!

Tot de volgende keer!

De eerste plantjes!

woensdag, maart 11th, 2009

Joehoe!! De zon schijnt! Heerlijk is het buiten, wat een mooie blauwe dag zeg! Lang leve mijn vrije woensdagmiddag.
Ik heb vanmiddag wat boodschapjes gedaan en voor de eerste keer dit jaar weer wat plantjes gekocht voor in de tuin. We beginnen met viooltjes, zolas viooltjes bedoeld zijn, en arabis. Een mooi roze bloemetje op een lange steel. De viooltjes zijn zo lief paars en geel. Afgelopen weekend had ik al een grote bos van 50 gele tulpen gekocht om ook in huis een beetje voorjaarsgevoel op te wekken. Nou met zo’n zonnetje erbij lukt dat aardig!Voor de lol heb ik 2 viooltjes in een stel oude klompen gezet. Vanavond even een gaatje erin boren en dan is dat vast leuk aan de muur! 

 

 Maandag heb ik op de weblog van byPetra deze geweldige gehaakte ‘jasjes’  voor potten gevonden. Zij was weer geïnspireerd door Attic24 waar je de tutorial kunt vinden. En nog véél meer fantastisch vrolijke gehaakte spulletjes. Oei, weer een BLOG erbij om te lezen :).
Ik ben gelijk begonnen er 1 te haken, natuurlijk voor de meest grote pot die in huis was…”zucht, je kunt ook klein beginnen zei mijn geweten”, maar nu hij af is ben ik er heel blij mee!! Wat een vrolijk ding zeg. Van de week nog maar een plantje kopen die ik er dan in ga zetten! Close-up van het gehaakte jasje 😉