Archive for the 'amigurumi' Category

Roodborstje

dinsdag, januari 18th, 2011

Hé!
Ik heb weer eens een amigurumi gehaakt! Dit roodborstje heb ik als cadeautje aan mijn oma gegeven voor haar verjaardag. Ze was er helemaal blij mee…snap ik ook wel want ik vind het zelf ook echt een schatje! :) Patroontje heb ik hier gevonden!

roodborstje01

Een sneeuwuiltje

maandag, februari 2nd, 2009

Vanmiddag ben ik begonnen met dit sneeuwuiltje! En zojuist heb ik hem afgemaakt. Doordat het een ander type wol is (de bruine is van katoen, deze van grijze sokkenwol) is ‘ie veel kleiner uitgevallen. Dat maakt het extra leuk vind ik! Nu hebben we dus 2 uilenbroertjes! :)
Voor de gelegenheid heb ik ze samen op de foto gezet. (Ze vragen nog om een zusje…haha)

Uiltje

vrijdag, januari 30th, 2009

Ik heb een nieuw amigurumi projectje af! Een klein bruin uiltje. Hij is niet moeilijk om te haken maar wel heel erg leuk. Nu vraagt ‘ie eigenlijk om nog een hele familie erbij 😉
Leuk is ‘ie he?

Little baskets

maandag, januari 26th, 2009

Nou daar zijn ze dan!! Deze 4 baskets (mandjes) heb ik afgelopen weekend gemaakt met behulp van een tutorial die ik op internet vond. Het zijn kleine mandjes gemaakt van lapjes stof die verstevigd zijn met een stukje vlieseline. Je kunt de mandjes gebruiken voor van alles en nog wat, zoals hier: een bootje voor Moochie, een slaapplek voor Mitty en een mooie opbergmogelijkheid voor mijn armbanden. Om maar wat te noemen :)
Ze zijn geweldig leuk om te maken en ik sta alweer te springen voor een nieuwe!

Diep in de zee..

zondag, januari 25th, 2009

Deze vis zwemt diep in de zee. Ik heb hem gehaakt van blauw en creme kleurig katoen. Hij heeft een vrolijke sierstaart. Vanmiddag heb ik de achtergrond erbij gemaakt (met hulp).Het patroon van de vis komt uit een Japans amigurumi boek.

Gisteravond ben ik tot laat nog bezig geweest met het maken van stoffen mandjes. Ik had op internet een tutorial gevonden en zodoende eindelijk een leuke bestemming voor mijn lapjes stof. Ik heb er inmiddels 2 gemaakt en ze zijn echt super leuk. Een foto volgt deze week nog. Als je al nieuwsgierig bent geworden..hier is de link naar het patroon.

Meet Mitty.

zaterdag, januari 24th, 2009

Vandaag kun je kennismaken met het zusje van Moochie. Moochie is inmiddels bijna 2 jaar. Wie was Moochie ook alweer?
In 2007 heb ik hem gehaakt, een lief paars katje wat het liefst de hele dag slaapt. En anders hangt ‘ie wel rond bij mijn glasstaven :)
Mitty is het zusje van Moochie. Ze is nog niet zo groot maar houdt ook erg van slapen. Én ze is een grote fan van mijn glaskralen. De hele dag zit ze voor mijn kist met kralen en bekijkt iedere kraal aandachtig. Totdat ze er bovenop in slaap valt! 😉

Meet Moochie

donderdag, maart 1st, 2007

Het heeft een jaar geduurd maar eindelijk kun je kennismaken met Moochie the cat! :)
Eerst wou ‘ie bij mijn glasstaven kijken, maar toen heeft ‘ie toch maar een lekker plekje gezocht om te gaan slapen…

moochie314.jpg

moochie-asleep314.jpg

vis aan de haak

woensdag, februari 28th, 2007

Ik ben weer eens bezig geweest met amigurumi..en heb deze vis gehaakt… even samen met mijn vriend gephotoshopt..en tadaa :)

vis-314.jpg

Mr. Apple

dinsdag, mei 2nd, 2006

Gisteren heb ik totaal onverwacht een superleuk boek gekregen uit Japan. Het staat vol met allemaal leuke gehaakte amigurumi beestjes!
Dus ’s avonds en vandaag de hele dag bezig geweest, en daar is Mr. Apple!!
Alleen de oogjes vind ik niet zo mooi, maar ze hadden hier niks anders. Daar moet ik dus nog wel naar op zoek. En ik heb ook een muts gemaakt..maar die is ook niet helemaal naar mijn zin. Ik moet weer even aan mijn moeder vragen hoe je stokjes netjes sluit 😉
Maaaaarr..ik heb wel Japans gelezen! okee patroontjes dan :)
[image]
Nieuwe muts gekocht…
[image]

Updating…

donderdag, maart 9th, 2006

hey!
Vandaag weer naar het ziekenhuis voor controle. Het gaat allemaal goed, alle pijntjes en gevoeligheden die ik nog heb in mijn voet zijn volkomen normaal…zegt de arts.
Nu moet ik in juni weer terug komen. Tot die tijd nog steeds geen hoge hakken aan en ook niet sporten. Dat duurt dus nog een poos.
Ik hoop dat het daarna wel weer kan zodat ik gewoon over het strand kan rennen in de vakantie!
Ik ben bezig met hele leuke sleutelhangers. Het idee heb ik rechtstreeks van een collega. Zij had er 1 gekregen die door iemand was gemaakt en dat vond ik zo leuk dat ik dacht; dat kan ik ook!! Het is erg leuk om te doen.
Ik heb nu alleen nog het vilten hartje, daaronder komen nog kraaltjes…
[image]
Ook ben ik druk bezig een allerliefst katje te haken…ben bijna klaar, en dan moet ik het nog in elkaar zetten.
[image]
En zo wordt ie uiteindelijk:
[image]
Voor wie het aandurft is hier de link naar het Japanse patroon!http://www5a.biglobe.ne.jp/~mite/gurumineko/4/amizu1.html
Vanmiddag eerst mijn moeder met een vriendin die vandaag uit Japan is aangekomen van de trein halen. Zij hebben dit weekend een origami-weekend in Mennorode.
Mijn moeder geeft daar ook een workshop
http://www.origami-osn.nl/osn/nl/origamiweekend.html
grtz!