Archive for the 'origami' Category

Welkom in Origami-land.

zondag, maart 29th, 2009

Gisteravond hebben we lekker bij mijn ouders gegeten. En zoals wel eens eerder gezegd zijn mijn ouders allebei erg fanatiek, enthousiast en helemaal gek van en met origami. Dus ben ik gewapend met mijn camera eens een rondje door het huis gaan lopen. Een heleboel foto’s gemaakt waarvan ik er een aantal tot deze superkleurige collage heb verwerkt. De grote hoeveelheden sterren en ringetjes worden allemaal verwerkt tot broche. Dit zijn cadeautjes voor de mensen die ze komende week gaan ontmoeten in Japan Jawel, hét land van Origami. Dus dat wordt weer uitzien naar alle leuke cadeautjes die zij weer mee terug krijgen. In Japan is het bijkans een gewoonte om iedere keer als je iemand ontmoet iets aan de ander te geven. Het wordt inmiddels de vijfde keer dat ze gaan dus ze zijn aardig ingeburgerd.:)
collage-origami-500

yoko en shoko

donderdag, oktober 25th, 2007

2 gelukspoppetjes…yoko en shoko…

De traditie in Japan is om ieder jaar een nieuwe te maken en de oude in een stromende rivier te gooien. Dat vind ik veel te zonde…ik plak ze mooi samen op een kaartje! :)

ringen van papier

dinsdag, oktober 16th, 2007

Mijn vader maakt van theezakjes deze gevouwen ringetjes. De ringetjes worden meerdere keren gelakt met Japanse lak waardoor ze stootvast en stevig worden. Het is dan bijna niet meer te voelen dat ze van papier zijn. Vervolgens plakt hij er een speldje achter en je hebt een hele mooie broche! Er zijn er zoveel, in alle kleuren en maten dat ik er gewoon even een foto van moest maken! Voor de liefhebber…ze zijn te koop!

 

mijn moeder op televisie!

zaterdag, november 26th, 2005

Aanstaande dinsdag, 29 november komt mijn moeder op de televisie!! Man bijt Hond, om 19.00-19.30 uur op Nederland 1.
Mijn moeder vouwt alles wat ze tegenkomt, ze is helemaal weg van origami. En nu komt ze dus op National TV!!;-)
Allemaal kijken dus!!:-D