Archive for the 'sporten' Category

Drenthe doet wat met je…

zondag, oktober 23rd, 2011

– met je fiets
– met je benen
– met je humeur.

Een geweldig weekje door de modder baggeren!
Ook dat is mijn hobby…drenthe

Weekend

zondag, juni 6th, 2010

Wat een weer dit weekend! Heerlijk op mijn Birckenstockjes lopen! Op de groentetuin wordt het al een ietsiepietsie groener. Maar wat heb je een geduld nodig zeg…en regen! Dus ik ben blij dat het nu dan even regent, geen hoosbuien hier dus dat valt erg mee. Maar dan kan de boel in ieder geval goed groeien. Ik heb van mijn vaders tuin al de eerste 4 aardbeien geplukt en opgegeten, heerlijk! Helaas ben ik dit jaar te laat met aardbeien, dus dat wordt wat voor volgend jaar.

Gisteren was de Zeebodemloop weer! En wederom was het snikheet. Afzien dus, 8 km. lang Maar het was ook genieten want het is altijd kicken als het lukt. Ik had een mooie eindsprint en mijn uiteindelijke tijd was 46 minuten! Woohoo, daar was ik wel even trots op! Misschien komt er nog een fotootje, hangt ervan af of ik er nog enigzins representatief op sta. :)

En vandaag met spierpijn aan alle kanten hebben we nog een leuke wandeling gemaakt door een bos in de buurt. Heerlijk genoten van een verrassende omgeving en het is gelukt om weer 2 mooie vlinders op de foto te zetten! Die ontbraken nog aan de collectie. :)
Een kleine vuurvlinder:

kleine-vuurvlinder300

en een Hooibeestje:

hooibeestje300

De kralen die deze week op de planning stonden blijven daar nog even lekker staan. Helemaal geen tijd/ energie voor gehad. Het komt wel weer. Gelukkig gaat het met mijn oog supergoed. Als het zo door blijft gaan zoals nu heb ik nagenoeg geen last meer. Dan hebben de artsen dus een mooie voorspelling gedaan!

 

Ik heb me ook ingeschreven voor een Woodlandswap op Swap-bot.

Swap-bot swap: Woodland swap
I swap with Swap-bot!  

Het is voor mij de eerste keer dat ik mee doe. De bedoeling is om voor 1 persoon iets te maken wat past bij het thema Woodland. Dus alles uit een bos en dan vooral de leuke en lieve beestjes die daar leven. :) Het idee zit al in mijn hoofd, nu nog de uitvoering. Als alles geswapt is laat ik hier wel foto’s zien.

Valentijnactie 2010!

maandag, februari 8th, 2010

De tijd vliegt ineens! Het is alweer bijna Valentijnsdag en dat is voor mij een leuke reden om weer een verloting te houden!
Wat moet je doen?

Eigenlijk niets…alleen maar even een reactie achterlaten bij deze post.  Je kunt er van alles bijschrijven (dat vind ik heel leuk) maar dat hoeft helemaal niet. Je mag je naam maar 1 keer invullen.

Wat kun je winnen?

Deze lieve zoetsappige telefoonbeadie. Gemaakt van eigen kralen, swarovski en onderaan een klein belletje.
En als je er al 1 hebt aan je telefoon dan kan ‘ie natuurlijk overal aan waar je het maar leuk vindt!

2010-valentijnactie

En tot wanneer kan dat?

Je kunt reageren tot zaterdagnacht 13 februari 0.00 uur. Dan hebben jullie nog even de tijd en dan kan ik op zondag 14 februari, Valentijnsdag, de winnaar bekend maken!

De winnaar krijgt dan van mij bericht en samen regelen we dan dat de beadie jouw kant op komt!

————————————————————————————————————

En dan wat er nog meer gebeurt hier…bar weinig eigenlijk. De meeste tijd breng ik met mijn haaknaald door. Mijn kleed van granny squares groeit rustig aan. Inmiddels tegen de 60 squares. Hij wordt al lekker zwaar.
Ik heb ook weer nieuwe kleurtjes gekocht want het volgende project zit alweer in mijn hoofd…lekkere frisse lentekleuren!
Kralen branden is nog niet echt van de grond gekomen. Kost toch teveel inspanning. Balen met een verlengsnoer kun je wel stellen. Hetzelfde geldt voor werken…op het moment is daar allemaal niks rooskleurigs over te melden door mijn oog.

Maar wat nog wel erg leuk is: gisteren bij de maandelijkse wintercup heb ik een tijd gelopen van 27.50 minuten! (over 5 km) Mijn doel was onder de 29 minuten en dat is ruimschoots gelukt dus! Rest van de dag als een pauw door het huis gelopen, haha! :)

Winters!

dinsdag, december 22nd, 2009

Vorige week donderdag lag er ineens een pak(je) sneeuw!! Het was mijn laatste werksdag voor de kerstvakantie dus die zijn we maar buiten begonnen met alle kinderen! :) Heerlijk sneeuwballen gooien, wat een vak! :)
De sneeuw ging niet weg, in plaats daarvan kwam er alleen maar meer. Geweldig!
Mijn snelheid is er helemaal uit, ik doe alles te voet omdat ik fietsen (en autorijden al helemaal) te link vind. Heerlijk is het! En ach, ik heb vakantie dus dan hoef je ook niet te haasten, toch?
Eén nadeel natuurlijk…achter de brander met het raam open is nu wat minder aangenaam.
Maar wat een landschap!

winter01

winter02

En afgelopen zaterdag was DE grote dag!
De Houtwijk Kerstloop in Dronten. Man, man, man, wat was het koud! Zaterdag was de koudste winterdag met temperaturen van -8 graden! Ik stond redelijk strak van de adrenaline..voor het eerst 10 km lopen met zo’n event! :) Ik had natuurlijk wel de nodige trainingen gehad en ook al vaker 10 km gelopen maar dan wel altijd alleen. En in zo’n grote groep lopen is dan heel anders, wat een drukte om je heen, haha! Maar dat is natuurlijk ook gelijk de sensatie. En wat een sensatie was het zeg! We gingen met de auto (vriend en ik) mijn vader ophalen voor de nodige support. Zijn we halverwege…shit!! Schoenen vergeten!!!!! Hahahhaa, zo groot was de spanning dus. Snel weer terug naar huis, schoenen gehaald en daarna mijn vader. In Dronten aangekomen, heel koud, heel druk en heel leuk! Ik had een muts mee en we kregen een runnerscap als herinnering. Dat ging niet goed samen, dus ik besloot om de bovenkant van mijn muts af te knippen en er zo een oorband van te maken. (Geen zorgen, ik heb nog wel zo’n muts hoor.. ;))
Dus band om, pet op en gaan met die banaan. Het wachten is veeeel te koud. Eenmaal aan het rennen heb ik nergens meer last van. Heerlijk gelopen, wat een sensatie en een TOPtijd! 55 minuten en 51 seconden.
Tjonge jonge jonge, de adrenaline kruipt nu pas een beetje uit mijn lijf weg. 😉 Het was geweldig!
Dus volgend jaar ga ik weer…wie weet voor de halve marathon? Eerst maar weer eens een rondje lopen bij huis en dan in januari misschien naar Heerde voor de volgende 10 km loop.
Die vrolijke nummer 1846 ben ik:

dronten

Ringen

zondag, december 6th, 2009

Ik heb ringen gemaakt! Wat met een magneet kan, kan ook met een ring dacht ik. Dus ik ben aan het zoeken geslagen naar mooie ringen om hiervoor te gebruiken. Eerst maar eens uitproberen en er 2 gekocht. Inmiddels moet ik er denk ik nog maar een boel kopen want ik vind ze érg leuk! :)
Mijn eerste ring is er 1 met een taartje erop. Het is een superblikvanger aan je vinger!

ring-taartje-300

En natuurlijk ook 1 met een kikkertje. De ring die daaronder zit is van echt zilver. Mooi he?!

ring-kikker300

Vanmorgen nog meegedaan aan de Wintercup hier in de stad. Voor het eerst heb ik onder de 30 minuten (5 km doe ik) gelopen! Mijn tijd was 29.12 min. Ik ben er héél blij mee! Ben namelijk flink aan het trainen om 19 december de kerstloop in Dronten te gaan doen. En dan doe ik 10 kilometer. Het gaat de goede kant op!!

Zeebodemloop 2009

zaterdag, mei 30th, 2009

Vandaag heb ik meegedaan met de Zeebodemloop hier in Lelystad. Inmiddels de derde keer dat ik meedeed. 4 km deze keer aangezien ik het hele jaar nog niet op mijn hardloopschoenen had gestaan…pff wat een voorbereiding :)
Op de foto ook wel te zien, ik zat er lekker doorheen, het was zo warm en het was toch wel ver. Vorig jaar nog de 8 km gedaan, maar zonder training leek me dat geen goed idee.

Uiteindelijk wel een leuke tijd neergezet! 24.09 minuten. Van de 42 dames ben ik 16-e geworden. En de motivatie om volgend jaar de 10 Engelse mijlen (16 km. ) te lopen is ook weer toegeomen. Maar ja, dat zei ik vorig jaar ook. :)

zeebodem-2009

Vrolijk pasen!

zondag, april 12th, 2009

En alsof ik nog geen spierpijn had gingen we vandaag nog even in de herhaling op de MTB. We hebben 28,96 km. erbij gereden door het bos hier in de polder! Heerlijk was het. Het moest gewoon nog een keer, het was zulk lekker weer!
Je kon gelijk merken dat er vannacht een behoorlijke onweers- en regenbui omlaag was gekomen want het was behoorlijk glibberen op de route. Dwars door de blubber en natte klei. Kortom, benen helemaal vies en mijn witte fiets is ook niet al te wit meer. :) Maar het was weer leuk! En daar doe je het voor 😉

Ik denk trouwens dat ik morgen maar niet meer ga, kan nu al haast niet meer lopen, haha.

En natuurlijk hebben we ook een lekkere paasbrunch gehad, het is tenslotte pasen!
Vrolijk pasen voor iedereen!

8kuikentjes-512

Schwalbe Lentetocht 2009

zaterdag, april 11th, 2009

Vandaag hebben we de Schwalbe Lentetocht in Nunspeet gereden. Vanmorgen vroeg de MTB’s achterin en de auto en op weg naar Nunspeet! We hadden er ontzettend lekker weer bij, de zon kwam al snel door. In Nunspeet even inschrijven en dan temidden van alle andere snelle broeken en supergave bikes op weg.

Wat een parcours zeg!  Direct goed beginnen met allerlei singletracks en hoogteverschillen. De  ondergrond voelt wel even wat anders dan hier in de polder. Heerlijke bosgeuren (de naaldbomen ruiken zo lekker naar bosbessentaart vind ik) en regelmatig een geweldig uitzicht. Vooral de stukken over de hei zijn erg mooi om te rijden. Na 20 km de verzorgingspost waar we lekker een krentenbol en een beker sportdrank kregen en eindelijk even konden uitrusten. Poehee, warm was het, jack maar uitgedaan. Daarna weer verder, stuk mul zand, maar het ging erg lekker. De laatste 5 km. van de route waren het zwaarst. Natuurlijk omdat het het laatste stuk was, maar jeetje, daar waren ook nog een behoorlijk aantal steile klimmetjes en afdalingen. En dan ook nog mul zand!
Ik was helemaal gesloopt. Totaal 30,8 km op de teller!

Vanmiddag onder het mom van ‘even gaan liggen’, heb ik de rest van het mooie weer niet meer gezien, want ik ben in slaap gevallen en pas om 5 uur weer wakker. :)
Nu nog even snel een stukje typen en dan ga ik ook weer mijn bed in! Gelukkig hebben we paasweekend en kunnen we extra lang uitrusten!

mtb01

Mountainbiken, en dan zie je..

zondag, maart 1st, 2009

Vandaag zijn we lekker wezen mountainbiken op de Veluwe. Een rondje van ongeveer 20 km. Helaas geen camera mee deze keer en dat was echt jammer. Halverwege de tocht stak er een  groep van misschien wel 100 (!) herten over het pad! Alsof er een trein voorbij denderde. Waar ze vandaan kwamen, geen idee, maar het was echt geweldig leuk om te zien. En er leek geen einde aan de stoet te komen!
Ook nog even stil gestaan op de zandvlakte daar, te midden van het gezang van kuifmezen. Mooi hoor! Verder veel, heel veel, mul zand waar je echt doorheen moest ploegen. Nu ben ik helemaal moe, pff het valt niet mee na zo’n lange tijd haha!
Straks lekker onderuit 😉

Weekje snowboarden

zondag, februari 22nd, 2009

Gisteravond ben ik teruggekomen van een weekje snowboarden in Oostenrijk! Het was echt helemaal geweldig! We hadden op dinsdag de reis geboekt, op woensdag een skibroek gekocht en op zaterdag zijn we met het vliegtuig naar Salzburg gegaan. Vandaar met een transfer naar het hotel in een plaatsje vlakbij Zell am See en Kaprun.
We hebben heerlijk geboard, in de sneeuw gelegen, wezen rodelen en meer. Een aantal dagen strakblauwe lucht en ook een aantal dagen hevige sneeuw. Kortom: een über leuke week!
Kleine foto impressie :)