Archive for februari, 2009

Sunny days

woensdag, februari 25th, 2009

Afgelopen maandag voelde ik  het voorjaar in de lucht. De zon leek ineens een beetje meer warmte te hebben. Apart om te merken dat je na een week heel veel sneeuw nu ook wel weer toe bent aan de lente en de zomer! Dus ik gelijk de tuin in om achterstallig blaadjes-veeg-onderhoud te doen! Daar knapt het ook een stuk van op, haha, zou je vaker moeten doen.

En ’s avonds heb ik toen deze zonnige basket gemaakt. De binnenkant is van helder eigeel en de buitenkant heeft allemaal kleine tulpjes in al net zulke zonnige kleuren.

De uitslag van de challenge.

maandag, februari 23rd, 2009

Op het glaskralen forum doe ik mee aan een Beadmakers Challenge. De challenge duurt 1 jaar en er worden verspreid over dat jaar 4 foto’s geplaatst. Aan de hand van een foto is het dan de bedoeling dat je een of meer kralen maakt. Je moet je dus laten inspireren door de foto.
Voor mij de eerste keer dat ik hieraan mee doe, en ik moet zeggen..toen ik de foto zag dacht ik wel even “waar ben ik aan begonnen?” Ik kreeg er totaal geen ideeën bij die ik kon omzetten naar kralen.
Dat duurde gelukkig maar eventjes en uiteindelijk was daar mijn idee! 😉
Ik ben uitgegaan van de ijsschotsen die je op de foto ziet, de kleuren van de foto. Maar ook de vissersboten (met het net in de middelste kraal!) die vissen naar schol en andere vis. Dit allemaal gecombineerd in deze armband. Ik ben er erg tevreden over. Resultaat? Op de (gedeelde) derde plaats geëindigd! Helemaal leuk dus!

En nog een pakje!

maandag, februari 23rd, 2009

Terug van vakantie lag er niet 1 pakje te wachten (die van de swap) maar nog 1! En van die envelop had ik geen idee wat of van wie het kon zijn. Extra spannend open maken dus.
In de envelop zat een doosje van Forever Friends met daarin een oer Hollandse tas/ sleutelhanger met een kaartje van Anouk. Zij heeft zich 2 weken terug als 100-ste aangemeld voor mijn nieuwsbrief en daarmee een kraalhanger gewonnen. Als bedankje stuurt ze mij nu deze fantastische sleutelhanger!

Mijn eigen stempels!

zondag, februari 22nd, 2009

Een tijdje terug heb ik een personal swap gedaan met Kristel van Vlijtig. Ik heb voor haar een aantal kikkerkralen en paaskralen gemaakt en in ruil daarvoor kreeg ik dit leuke pakketje! 2 handgemaakte stempels, de één met mijn naam en de ander met Kralorium. Mooie zelfgedrukte kaarten om te versturen. En daarnaast nog een sleutelhanger (waarvan ik geen foto heb aangezien ‘ie nog niet ‘openbaar’ mag i.v.m de ideeën die Kristel ermee heeft 😉 ).
Het pakketje heeft een week op mij liggen wachten tot ik terug kwam uit Oostenrijk, extra leuk thuiskomen dus!

Weekje snowboarden

zondag, februari 22nd, 2009

Gisteravond ben ik teruggekomen van een weekje snowboarden in Oostenrijk! Het was echt helemaal geweldig! We hadden op dinsdag de reis geboekt, op woensdag een skibroek gekocht en op zaterdag zijn we met het vliegtuig naar Salzburg gegaan. Vandaar met een transfer naar het hotel in een plaatsje vlakbij Zell am See en Kaprun.
We hebben heerlijk geboard, in de sneeuw gelegen, wezen rodelen en meer. Een aantal dagen strakblauwe lucht en ook een aantal dagen hevige sneeuw. Kortom: een über leuke week!
Kleine foto impressie :)

Supersize deel 3!

maandag, februari 9th, 2009

Yes!

Ik ben er overheen! Waarover heen? Nou…over mijn eigen ‘record’ van een kraal van 7,3 cm. Vorige week 2 keer dezelfde afmeting gemaakt. Dat was dus niet de bedoeling, haha. Vandaag weer geprobeerd en het is gelukt. Nu kan ik dit berichtje verdelen over 3 dagen…(doe ik niet), ik ben er namelijk 3 keer overheen gegaan!

De eerste die ik vandaag maakte was een kraal van donkerbuin versierd met stippen in verschillende kleurtjes.
Lengte 7.7 cm!
Daarna maakte ik een ivoren kraal met allemaal stippen van zilverglas.
Lengte 7.9 cm!
En nu vanavond laat nog een keer. Weer donkerbruin met stippen…..
Lengte8.4 cm!!
Woohooe, echt kicken :)

Er is alleen 1 klein minpuntje, van de bruine kralen is aan het uiteinde een scherfje afgebroken. Dat gebeurde toen ik ze van de mandrel afhaalde. Balen hoor. Maar ja, zijn ze dan gediskwalificeerd? Want dan moet ik van de week nog maar weer een poging doen 😉

Van de bruine heb ik goede foto’s, de ivoren kraal wilde niet mee werken. Ze staan wel allemaal op de ‘totaal’ foto.


7.7 cm


8.4 cm

Een fotootje van alle kralen samen.

Supersize deel 2

zondag, februari 8th, 2009

Ik heb weer een nieuwe poging gedaan om een kraal te maken die langer is dan mijn vorige van 7,3 cm. En wat denk je…..?
Even lang! Hoe is het mogelijk! De kralen zijn alletwee precies 7,3 cm. Dat vraagt dus om poging nummer 3! :)

Deze kraal is gemaakt van ivoor met daarop stippen van zilverglas. Op die stippen een grote dot transparant. Het leuke is dat iedere stip een andere kleur heeft. Op de foto kun je dat goed zien.
Wie weet komt morgen deel 3…

En de winnaar is..

zondag, februari 8th, 2009

Elly de Wilde!
Van harte gefeliciteerd met het winnen van de valentijnactie!
Ik heb vandaag alle deelnemers een nummertje gegeven…en deze in een zakje gedaan. En daar kwam nummer 16 uit, Elly dus.

Ik heb genoten van de actie, er komt er zeker weer 1! Allemaal bedankt voor het meedoen!

Supersize bead

woensdag, februari 4th, 2009

Vandaag op het glasforum las ik een topic van iemand die een kraal van 7,3 cm lang had gemaakt. Wauw, dat is een eind! Ze daagde iedereen uit om er overheen te gaan..Ik hou wel van een uitdaging, haha, en ik had toch even niks te doen, dus…
Aan het branden gegaan, op mijn minor, zonder oven en zonder stempel. En nu heb ik een kraal van 7,3 cm lang!! Yeah!
Dus wel dezelfde lengte, morgen ofzo nog maar eens proberen of ik hem nog langer krijg.
Ik vond dit al heel knap, want het is een hele kunst om de kraal overal warm te houden. En dan vooral ook heel te houden. 😉 Dat is dus gelukt!

 

Een sneeuwuiltje

maandag, februari 2nd, 2009

Vanmiddag ben ik begonnen met dit sneeuwuiltje! En zojuist heb ik hem afgemaakt. Doordat het een ander type wol is (de bruine is van katoen, deze van grijze sokkenwol) is ‘ie veel kleiner uitgevallen. Dat maakt het extra leuk vind ik! Nu hebben we dus 2 uilenbroertjes! :)
Voor de gelegenheid heb ik ze samen op de foto gezet. (Ze vragen nog om een zusje…haha)