Archive for maart, 2009

Welkom in Origami-land.

zondag, maart 29th, 2009

Gisteravond hebben we lekker bij mijn ouders gegeten. En zoals wel eens eerder gezegd zijn mijn ouders allebei erg fanatiek, enthousiast en helemaal gek van en met origami. Dus ben ik gewapend met mijn camera eens een rondje door het huis gaan lopen. Een heleboel foto’s gemaakt waarvan ik er een aantal tot deze superkleurige collage heb verwerkt. De grote hoeveelheden sterren en ringetjes worden allemaal verwerkt tot broche. Dit zijn cadeautjes voor de mensen die ze komende week gaan ontmoeten in Japan Jawel, hét land van Origami. Dus dat wordt weer uitzien naar alle leuke cadeautjes die zij weer mee terug krijgen. In Japan is het bijkans een gewoonte om iedere keer als je iemand ontmoet iets aan de ander te geven. Het wordt inmiddels de vijfde keer dat ze gaan dus ze zijn aardig ingeburgerd.:)
collage-origami-500

Actie 1 april!

donderdag, maart 26th, 2009

Nog maar een klein weekje en we kunnen elkaar weer ongegeneerd voor de gek houden! Want…dan is het 1 april! Altijd een leuke dag van het jaar! :)
Nadat ik in februari mijn Valentijnactie had gehad, had ik al bedacht om met 1 april weer een nieuwe actie te starten.
Nou daar komt ‘ie dan!

Wat moet je doen?
Laat bij dit berichtje een commentaar achter waarin je je allerleukste/beste/grappigste 1 april grap vertelt.
Je mag 1 keer meedoen en dat kan tot dinsdag 31 maart 23.59 uur.
Ik heb dan een week lang de tijd om me te bescheuren van het lachen (tenminste dat hoop ik) en daar hou ik wel van. De grap waar ik het hardst om moet lachen en die mij het meeste aanspreekt is de winnaar!;)
En wat valt er dan te winnen?
Je wint natuurlijk een bijpassende kraal…namelijk 1 van mijn nieuwste…..een fantastische jokerkraal! De kraal die je wint wordt aankomend weekend vers voor je gebrand, dus ik heb nog even geen sneakpeek. Als je naar onder scrollt zie je de jokers op mijn weblog staan.
En voor iedereen die buiten de boot valt omdat er maar 1 de winnaar kan zijn….de jokers zijn ook te koop via mijn site! :)
Moet ik ook iets terugdoen?
Nou ja…ehm..nee natuurlijk. Want ik doe het voor de lol (letterlijk en figuurlijk deze keer). Wel ben ik er dol op om te weten wie er allemaal op mijn weblog komen en wat je ervan vindt..dus je mag gerust ook bij andere berichtjes commentaar achter laten! Maar ook dat hoeft natuurlijk niet! 😉

Kom maar op met die grappen! :)

Sneakpeek

maandag, maart 23rd, 2009

Tja, met 2 pleisters op mijn vingers en de storm buiten zat er niks anders op dan armbanden maken! Dat geeft niet want dat vind ik ook leuk :)
Kleine sneakpeek hier, op mijn site staan ze met beschrijving van al het materiaal etc.

Lente..of herfst?

maandag, maart 23rd, 2009

Hallo zeg, wat waait het hard! Ik heb het net gewaagd om achter mijn brander te kruipen. Dan moet het raam open. Afzuigslang naar buiten, nou die waaide al alle kanten op. En vervolgens wappert mijn vlam ook helemaal weg. Balen, ik had leuke ideetjes. Nou ja, dan de boel maar afsluiten en het raam dicht. Waait toch zo het raam uit mijn handen…we hebben zo’n raam met zo’n steekstok (ik weet niet hoe ik dat anders uit moet leggen). Pfjiewwwww, vinger helemaal open en bloeden!!! Auww
Ik hoorde ook iets vallen, dus ik kijken, stuk van de bevestiging van mijn burolamp afgebroken. Echte Ikea kwaliteit :(

Dus nu met zere vinger en zonder lamp maar even wat op mijn weblog schrijven…vanmorgen heb ik ook al onze tuinstoel uit de vijver gevist. Was er ook gewoon ingewaaid. En dat terwijl ik gisteren nog heerlijk in het zonnetje zat. zucht….
update: 15 minuten nadat ik dit zat te typen lag het dak van het vogelhuisje in de vijver. Gaat goed zo!

Prinsje en prinsesje

vrijdag, maart 20th, 2009

Just for the record.

Of omdat je als je bezig bent ineens een Prins ziet ontstaan in een kraal. En op de 1 of andere manier zit de naam Prins Erik steeds in mijn hoofd. Het zal wel uit de kleine zeemeermin komen ofzo…haha
Dus heb ik nu prins Erik gemaakt samen met zijn lieftallige prinses….? Daar weet ik nog geen naam voor. Leuke ideeën mag je bij ‘comments’ achterlaten!

In ieder geval, die gezichtjes vragen om meer…je kunt ze tenslotte overal op toe passen. Als van het weekend de wind de goede kant op staat (dat wil zeggen, als ik zin heb) dan maak ik nog een ander soort. Moet het wel lukken natuurlijk! 😉

Vorsicht Glas!

donderdag, maart 19th, 2009

Leuk nieuws!!!
Vandaag kreeg ik de nieuwe Vorsicht Glas binnen. Een Duits tijdschrift speciaal voor ‘Glasperlenfreunde’, oftewel glaskralenfreaks :).
Het is altijd leuk om het door te lezen, er staan mooie foto’s in, tutorials, interviews en meer. En wat zie ik tot mijn grote verrassing? Er staat een foto in van mijn freestyle kralen…. joehoe!! Echt super leuk om mijn kralen tussen al die andere mooie exemplaren te zien!
Fotootje gemaakt natuurlijk (ik heb trouwens ook een nieuwe camera, dus foto’s maken gaat maar door ;))
Het zijn die kralen bij de grote pijl natuurlijk!

Jokers!

woensdag, maart 18th, 2009

In glaskralenland heb je iets wat wel een beetje op een rage lijkt. Iemand begint met het maken van een kraal (al dan niet aan de hand van een tutorial) en plaats deze op een forum. De andere forumleden raken zo geïnspireerd door deze kraal en gaan een soortgelijke maken.
Zo is het ook met mijn nieuwe kralen gegaan. Patricia van Cocobeads liet fantastische gezichtkralen zien die ze had gemaakt naar aanleiding van een tutorial van Cynthia Tilker. En eindelijk begon er bij mij weer iets te kriebelen!
Dus ik ben achter de brander gaan zitten en heb ontzettend mijn best zitten doen om zonder tutorial deze fantastische kralen te maken. Ik vind het aardig lukken!! Ben er in ieder geval heel blij mee, want het is net alsof er een heel goedlachs volkje de hele tijd naar je kijkt! Geniet lekker mee!

 

De eerste plantjes!

woensdag, maart 11th, 2009

Joehoe!! De zon schijnt! Heerlijk is het buiten, wat een mooie blauwe dag zeg! Lang leve mijn vrije woensdagmiddag.
Ik heb vanmiddag wat boodschapjes gedaan en voor de eerste keer dit jaar weer wat plantjes gekocht voor in de tuin. We beginnen met viooltjes, zolas viooltjes bedoeld zijn, en arabis. Een mooi roze bloemetje op een lange steel. De viooltjes zijn zo lief paars en geel. Afgelopen weekend had ik al een grote bos van 50 gele tulpen gekocht om ook in huis een beetje voorjaarsgevoel op te wekken. Nou met zo’n zonnetje erbij lukt dat aardig!Voor de lol heb ik 2 viooltjes in een stel oude klompen gezet. Vanavond even een gaatje erin boren en dan is dat vast leuk aan de muur! 

 

 Maandag heb ik op de weblog van byPetra deze geweldige gehaakte ‘jasjes’  voor potten gevonden. Zij was weer geïnspireerd door Attic24 waar je de tutorial kunt vinden. En nog véél meer fantastisch vrolijke gehaakte spulletjes. Oei, weer een BLOG erbij om te lezen :).
Ik ben gelijk begonnen er 1 te haken, natuurlijk voor de meest grote pot die in huis was…”zucht, je kunt ook klein beginnen zei mijn geweten”, maar nu hij af is ben ik er heel blij mee!! Wat een vrolijk ding zeg. Van de week nog maar een plantje kopen die ik er dan in ga zetten! Close-up van het gehaakte jasje 😉

Een WIP

dinsdag, maart 10th, 2009

Inmiddels ben ik erachter wat de afkorting WIP betekent in BLOG land. (en misschien wel op het hele internet ;))
Work In Progress!
Nou ik heb ook een WIPje! 😉
Ik ben bezig met deze mobielhanger. Eigenlijk al een hele tijd geleden alle vilthangertjes gemaakt en van het weekend heb ik ze op draad geregen. Nu nog bevestigen aan een latje, dat ook al klaar ligt, ik weet alleen nog niet precies hoe ik de bevestiging zal maken. Dus zoals wel vaker bij mij, het kan nog even duren voordat het klaar is. :) Als ik zover ben komt hier natuurlijk een foto van het eindresultaat!
Alvast een voorproefje:

tasje

woensdag, maart 4th, 2009

Hoezo lente? Laatst schreef ik nog dat het zo zacht in de lucht was maar nu ineens is het weer grauw en somber. Hmm. Toen ik net deze foto maakte in de tuin viel het contrast me nog even wat meer op. Lekker felle kleuren van de tas tegen een grauwe schutting. Nou ja, we doen het er maar mee he?
Dit tasje heb ik gemaakt van een lap die eigenlijk gebruikt zou worden voor een beanbag. Aangezien dat plan niet doorging kon ik er wel wat mee! :) Hengsels eraan, binnenkantje erin en voilá, ik kan mijn boeken makkelijk naar de bibliotheek vervoeren!