Archive for april, 2009

Challenge 2

woensdag, april 29th, 2009

Alweer 2 weken geleden is Challenge 2 afgerond. Via het glaskralenforum doe ik mee aan deze uitdaging om aan de hand van een foto een kraal/ kralenset te maken. Deze keer was het een foto van een bijzondere boom/plant. Mijn inzending was onderstaande kralenset. Een gedeelde 4-e plaats deze keer. Ik ben er erg blij mee! En omdat het morgen koninginnedag is leek zo’n kleurige oranje foto me ook wel wat om nu te laten zien!
Veel plezier morgen!

chellenge02-foto

Lentils gemaakt!

dinsdag, april 28th, 2009

Afgelopen dag ben ik druk aan het branden geweest. Ik heb allemaal verschillende kralensetjes gemaakt met behulp van een stempel. Het ene setje is nog weer leuker dan het andere..ik kan zelf niet kiezen. :)
Dit setje is de meest recente. Lieve kersjes op zachtroze kralen. Wil je meer zien? Gauw naar mijn site en dan bij nieuwe creaties!
lentilset-kersroze314

Kiekeboe!

zaterdag, april 25th, 2009

Ik ben er nog wel hoor…weinig nieuws te melden de laatste tijd. Nieuwe kralen zijn in de maak, de meivakantie staat voor de deur en na bijna een maand lang zon en warmte komt er vanavond/ vannacht waarschijnlijk weer wat regen. He jammer…

kiekeboe02

Steentjes verzamelen.

maandag, april 13th, 2009

Weet je wel? Als je over het steenstrand loopt dat je dan de een na de andere mooie steen tegen komt. Tenminste, ik heb dat wel vaak, en het liefste neem ik ze allemaal mee naar huis.
Nu maar besloten dat ik dan gewoon mijn eigen stenen maak. Is ene stuk minder gesjouw en nog leuk om te doen ook. 😉

kiezels-314

Deze kiezelsteenkralen heb ik gemaakt van glas wat vervolgens ge-etst is voor het matte effect. En zeg nou zelf, net steentjes toch?
Voor de kleur heb ik er ook een stel papegaaien bij gemaakt. Die kun je vinden op mijn site waar ik ook nog een setje kiezels voor de liefhebber heb!

Vrolijk pasen!

zondag, april 12th, 2009

En alsof ik nog geen spierpijn had gingen we vandaag nog even in de herhaling op de MTB. We hebben 28,96 km. erbij gereden door het bos hier in de polder! Heerlijk was het. Het moest gewoon nog een keer, het was zulk lekker weer!
Je kon gelijk merken dat er vannacht een behoorlijke onweers- en regenbui omlaag was gekomen want het was behoorlijk glibberen op de route. Dwars door de blubber en natte klei. Kortom, benen helemaal vies en mijn witte fiets is ook niet al te wit meer. :) Maar het was weer leuk! En daar doe je het voor 😉

Ik denk trouwens dat ik morgen maar niet meer ga, kan nu al haast niet meer lopen, haha.

En natuurlijk hebben we ook een lekkere paasbrunch gehad, het is tenslotte pasen!
Vrolijk pasen voor iedereen!

8kuikentjes-512

Schwalbe Lentetocht 2009

zaterdag, april 11th, 2009

Vandaag hebben we de Schwalbe Lentetocht in Nunspeet gereden. Vanmorgen vroeg de MTB’s achterin en de auto en op weg naar Nunspeet! We hadden er ontzettend lekker weer bij, de zon kwam al snel door. In Nunspeet even inschrijven en dan temidden van alle andere snelle broeken en supergave bikes op weg.

Wat een parcours zeg!  Direct goed beginnen met allerlei singletracks en hoogteverschillen. De  ondergrond voelt wel even wat anders dan hier in de polder. Heerlijke bosgeuren (de naaldbomen ruiken zo lekker naar bosbessentaart vind ik) en regelmatig een geweldig uitzicht. Vooral de stukken over de hei zijn erg mooi om te rijden. Na 20 km de verzorgingspost waar we lekker een krentenbol en een beker sportdrank kregen en eindelijk even konden uitrusten. Poehee, warm was het, jack maar uitgedaan. Daarna weer verder, stuk mul zand, maar het ging erg lekker. De laatste 5 km. van de route waren het zwaarst. Natuurlijk omdat het het laatste stuk was, maar jeetje, daar waren ook nog een behoorlijk aantal steile klimmetjes en afdalingen. En dan ook nog mul zand!
Ik was helemaal gesloopt. Totaal 30,8 km op de teller!

Vanmiddag onder het mom van ‘even gaan liggen’, heb ik de rest van het mooie weer niet meer gezien, want ik ben in slaap gevallen en pas om 5 uur weer wakker. :)
Nu nog even snel een stukje typen en dan ga ik ook weer mijn bed in! Gelukkig hebben we paasweekend en kunnen we extra lang uitrusten!

mtb01

Adam & Ziege

donderdag, april 9th, 2009

Mijn ouders hebben van vrienden onderstaand ei gekregen. Het is een porseleinen eitje waar je iets in kunt doen (een ei bijvoorbeeld 😉 ) met daarop een ontzettend lollig paashaasje.

pasen
Het is van Adam & Ziege, dus dat heb ik even gegoogled. (Is dat een woord??)
Blijkt dat ze nog maar van die ontzettend leuke dingetjes hebben! Ik heb er zelf een kleine kalender van, helaas wel van 2007, maar de foto’s zijn erg leuk. Ook als inspiratie voor het branden!
Voor de nieuwsgierigen onder ons:
Adam & Ziege

En natuurlijk een Vrolijk pasen weekend alvast! (het wordt wel 24 graden zeggen ze!)

Heb je ze al gezien?

donderdag, april 9th, 2009

Afgelopen week heb ik heus niet stil gezeten :) Wel op mijn weblog, sorry daarvoor…, dus even tijd voor een quick update! Ik heb 2 setjes kralen gemaakt. Allebei in heerlijk zomerse kleuren. Ik ben erg blij met de setjes. De fijne lijntjes op de kralen zitten er mooi strak op! Kleine sneakpeek van de blauwe set:

sneak-blauweset

Meer informatie kun je natuurlijk vinden op mijn site. Kijk dan bij nieuwe creaties!

Rood met witte stippen

woensdag, april 1st, 2009

Er zijn van die combinaties die iets hebben. Ik heb dat bijvoorbeeld met bruine en roze. Maar ook turquoise en bruin gaan heel mooi samen. Tenminste, dat vind ik dan. 😉
En dat heb ik ook met de zo ‘ontzettend voor de hand liggende maar o zo leuke combinatie’…rood met witte stippen! Het doet me denken aan die mooie vliegenzwammen in de herfst. En zeg nou zelf, zodra je rood met witte stippen ziet dan moet je wel vrolijk worden!

Afgelopen weekend heb ik een klein setje kralen gebrand, 5 stuks, en allemaal even mooi…rood met witte stippen dus!

roodmetwittestippen-314

And the winner is..

woensdag, april 1st, 2009

pom pom pom…

De winnaar van de 1 april actie is geworden…Yvonne Lenders!
Yvonne, van harte gefeliciteerd met het winnen van een fantastische joker. Ik heb ernorm moeten lachen om de grap met het rauwe ei, en de pritt lippenbalsem! :) Jij bent echt té erg op 1 april! 😉
Vandaag nog een nieuwe grap uitgeprobeerd?
Als je me even mailt met je adresgegevens stuur ik onderstaande joker naar je toe.

joker-winnaar

Alle anderen worden ontzettend bedankt voor het meedoen, de grap over de haaspazen was ook een erg leuke! Zulke opmerkingen worden er in mijn klas ook regelmatig gemaakt. Geweldig he?

Mijn 1 april begon vanmorgen ziek met enorme buikkrampen. Vanmiddag werd ik wakker en heb ik in het zonnetje in de tuin een beetje de krant gelezen. Wat een heerlijk weer. Nu voel ik mee weer goed!
Op naar de volgende actie! 😀