Archive for augustus, 2009

De sleutel tot…

maandag, augustus 31st, 2009

Ik heb een oude sleutel omwikkeld met een handgemaakte glaskraal. Daarvoor heb je een speciale mandrel nodig waar je de sleutel op vast schroeft. Vervolgens kun je om die sleutel een kraal maken. Zó leuk om te doen!! Ik heb nog een heel aantal sleutels die liggen te wachten tot de temperatuur buiten eens gaat zakken! :)
De sleutels kun je vervolgens weer aan je sleutelbos hangen, of om je nek met een mooie veter/ ketting, of cadeau doen of…nou verzin het maar! Mijn eigen exemplaar ( niet die op de foto) hangt aan mijn sleutelbos. Dan kan ik nog eens zeggen dat ik mijn kasteel af moet sluiten. Want zeg nou zelf, geweldig toch die oude sleutels?!

key-314

Een plaatje

maandag, augustus 10th, 2009

Voor de vakantie kreeg ik een mail van iemand die met dit setje kralen een armband wilde. Tjee, 1 van mijn mooiste setjes. :) Het leek me een leuk idee en ook een goede bestemming voor het setje dus nadat we weer thuis waren van vakantie ben ik aan de slag gegaan. Het resultaat was eigenlijk te mooi om weg te sturen. 😉 Ik ben er zelf hééél tevreden over, zou hem zo dragen, en gelukkig de nieuwe eigenaar ook!

armband-nancy314

armband-turquoise314

Engeland…of gewoon het landleven?

woensdag, augustus 5th, 2009

Zucht…we zijn zo heerlijk weggeweest in Frankrijk en toch zit Engeland de hele tijd in mijn hoofd. En het gekke is, ik zou niet wetenwaarom!  2 Jaar geleden zijn we in Engeland geweest, aan de zuidkust, en dat is ontzettend goed bevallen. Engeland is sfeer. Op het verlanglijstje staat nog Wales, Lake district, Peak district, nog een keer Cornwall.
Op de een of andere nog gekkere manier doet deze armband me denken aan het Engelse landleven. Dat wat je ziet in van die romantische films waarvan ik de namen niet kan onthouden. :) Ik heb de armband gisteren gemaakt en het is zo’n snoepje, hele zachte lieve kleurtjes. En ik blijf dus aan Engeland denken. En de armband is toch verre van groen…maf he?
Hij komt nog in volledige foto op mijn site, nu alvast hier op mijn Blog.

armband-england314

Bonjour! Ca va?

maandag, augustus 3rd, 2009

Lang geen nieuws hier…wij waren in de Dordogne! We hebben een heerlijke vakantie gehad met lekker warm en zonnig weer. Hoe kan het ook anders in Frankrijk?
Zelfs nog in een winkeltje geweest waar ze sieraden verkochten van handgemaakte glaskralen. Ik ben naar binnen geweest om te vragen of hij ook een website had, maar helaas. Liever tijd besteden aan kralen branden dan aan een site bouwen :). Natuurlijk wel even mijn site achtergelaten.

Dit jaar weer eens met de tent op vakantie geweest en wat is het toch leuk als je dan midden in de nacht een uil boven je tent hoort. Nu je gewoon weer in huis tussen 4 muren slaapt hoor je niks. Ook wel prettig maar toch net wat minder sfeervol.
En natuurlijk ook in de kano geweest. We hebben een tocht van 10 en een van 19 km gedaan. Heerlijk ontspannen. Heel wat anders dan bijvoorbeeld op de Ardeche of in de Verdon. Daar is het bikkelen met de stroming en de rotsen. Op de Dordogne doe je ruuuustig aan. :) Geweldig!

Nu weer ‘back to normal life’, en dat betekent dat ik nog een kleine 2 weekjes vrij heb voordat het nieuwe schooljaar begint. Voor deze week wordt er mooi, zonnig en warm weer verwacht dus de vraag is of ik wel achter mijn brander kruip. Ik ben ook druk bezig in de tuin met van alles en nog wat. Wel heb ik een nieuwsbrief in de planning staan die een dezer dagen komt met daarin weer leuke aanbiedingen.
Straks eerst maar weer eens aan de boodschappen, want in een huis heb je weer voorraad nodig!

dordogne

ezels-dordogne