Archive for december, 2009

And the winner is….

donderdag, december 31st, 2009

Ik heb alle namen in een zakje gedaan en daar eentje uit getrokken… en dat is… Arianne!!
Van harte gefeliciteerd met het winnen van de eindejaarsknaller 2009! Stuur me even een privé-berichtje of email met je adresgegevens dan kan ik de beadie naar je opsturen.
winnaar-2009

Er waren deze keer 18 reacties! Hartstikke leuk. Bedankt allemaal voor de leuke berichtjes. Ook erg leuk om te lezen hoe jullie op mijn site zijn beland.
Volgend jaar komt er vast wel weer een verloting dus als je nu pech hebt gehad dan heb je dan misschien wel geluk! Ach, het is eigenlijk net de staatsloterij he? Allemaal duimen voor vanavond. 😉

En voor vandaag… de frituurpan staat te wachten om vanavond heerlijke bitterballen af te leveren. Straks nog een paar oliebollen erbij!
En dat lijkt me dan wel genoeg om je weer lekker vol te eten met alle lekkernijen!

Voor iedereen een goede jaarwisseling gewenst!

Eindejaarsknaller 2009!

woensdag, december 23rd, 2009

Daar is ‘ie dan!! Een nieuwe verloting en wel de eindejaarsknaller van 2009! :)
(Ik moet zelf niet vergeten nog een staatslot te kopen bedenk ik me ineens.. altijd weer hoop he ;))

Onderstaande beadie voor aan je telefoon kun je winnen! Je hoeft alleen maar te reageren op dit bericht via de commentaarknop. Ik vind het erg leuk om te horen hoe je op mijn weblog bent gekomen, hoe vaak je langs komt, wat je zo leuk vindt etc. Van een heleboel van jullie weet ik dat al wel maar een mens blijft nieuwsgierig he?!
Ik sluit de eindejaarsknaller op oudjaarsdag 31-12-2009 om 12.00 uur in de middag.
Dan gaan alle namen in de hoge hoed en in de middag trek ik daar de winnaar uit! Leuk idee of niet?!

En, bijna overbodig om te zeggen, de beadie bestaat natuurlijk uit handgemaakte kralen! :)
Succes allemaal!

eindejaarsknaller-2009

Om in de stemming te komen

woensdag, december 23rd, 2009

Alle berichtjes die ik dit jaar weer op mijn weblog heb ontvangen heb ik met heel veel plezier gelezen! Dat is voor mij dé manier om te weten te komen dat mijn weblog ook daadwerkelijk gelezen/ gevolgd wordt. Erg leuk! Dank jullie wel!
Wist je dat je met een Google account  je je aan kunt melden als volger (zie banner hiernaast)? Doen hoor, dat vind ik helemaal leuk! :)

Om alle lezers weer te bedanken en omdat het zo leuk is om te doen ben ik bezig met de Eindejaarsknaller 2009!
Als het meezit plaats ik vanmiddag de foto online van de creatie die je dit jaar kunt winnen! Nog even geduld….(het lijkt de Nederlandse Spoorwegen wel..hihi)

Ik wens iedereen alvast hele fijne kerstdagen en daarna een gezellig nieuwjaar!!

tassel-xmas314

Winters!

dinsdag, december 22nd, 2009

Vorige week donderdag lag er ineens een pak(je) sneeuw!! Het was mijn laatste werksdag voor de kerstvakantie dus die zijn we maar buiten begonnen met alle kinderen! :) Heerlijk sneeuwballen gooien, wat een vak! :)
De sneeuw ging niet weg, in plaats daarvan kwam er alleen maar meer. Geweldig!
Mijn snelheid is er helemaal uit, ik doe alles te voet omdat ik fietsen (en autorijden al helemaal) te link vind. Heerlijk is het! En ach, ik heb vakantie dus dan hoef je ook niet te haasten, toch?
Eén nadeel natuurlijk…achter de brander met het raam open is nu wat minder aangenaam.
Maar wat een landschap!

winter01

winter02

En afgelopen zaterdag was DE grote dag!
De Houtwijk Kerstloop in Dronten. Man, man, man, wat was het koud! Zaterdag was de koudste winterdag met temperaturen van -8 graden! Ik stond redelijk strak van de adrenaline..voor het eerst 10 km lopen met zo’n event! :) Ik had natuurlijk wel de nodige trainingen gehad en ook al vaker 10 km gelopen maar dan wel altijd alleen. En in zo’n grote groep lopen is dan heel anders, wat een drukte om je heen, haha! Maar dat is natuurlijk ook gelijk de sensatie. En wat een sensatie was het zeg! We gingen met de auto (vriend en ik) mijn vader ophalen voor de nodige support. Zijn we halverwege…shit!! Schoenen vergeten!!!!! Hahahhaa, zo groot was de spanning dus. Snel weer terug naar huis, schoenen gehaald en daarna mijn vader. In Dronten aangekomen, heel koud, heel druk en heel leuk! Ik had een muts mee en we kregen een runnerscap als herinnering. Dat ging niet goed samen, dus ik besloot om de bovenkant van mijn muts af te knippen en er zo een oorband van te maken. (Geen zorgen, ik heb nog wel zo’n muts hoor.. ;))
Dus band om, pet op en gaan met die banaan. Het wachten is veeeel te koud. Eenmaal aan het rennen heb ik nergens meer last van. Heerlijk gelopen, wat een sensatie en een TOPtijd! 55 minuten en 51 seconden.
Tjonge jonge jonge, de adrenaline kruipt nu pas een beetje uit mijn lijf weg. 😉 Het was geweldig!
Dus volgend jaar ga ik weer…wie weet voor de halve marathon? Eerst maar weer eens een rondje lopen bij huis en dan in januari misschien naar Heerde voor de volgende 10 km loop.
Die vrolijke nummer 1846 ben ik:

dronten

Ik kom weer in de bibliotheek!

zondag, december 13th, 2009

Het nieuwe jaar begint voor mij met een expositie in de bibliotheek! Vanaf 4 januari tot ergens in maart kun je mijn glaskralen zien in de nieuwe bibliotheek van Lelystad. Ze zijn pas verhuisd naar een nieuw pand en het is nu super modern en mooi geworden. De vitrinekasten staan nu beneden bij de roltrap (yeah, roltrappen in Lelystad, dat is al heel wat :) )
En het leuke is dat er 2 vitrines zijn. In de ene kun je mijn glaskralen bekijken en in de andere heeft mijn moeder op hetzelfde tijdstip een expositie met haar origami creaties! Leuk he?!

Het betekent  dat ik al een tijdje actief achter mijn brander zit om weer nieuwe kralen te maken. Ik laat ze zo af en toe wel hier op mijn weblog voorbij komen maar wat minder op mijn website. Om te voorkomen dat straks alles verkocht is natuurlijk. :)
Na de expositie komen de kralen dan ook wel op mijn site te staan.
Sneekpeek:

cranberry-set314

Happy wheels!

woensdag, december 9th, 2009

Nou deze ‘wheels’ maken je wel vrolijk hoor! Tijdens het maken alleen al..het zijn joekels van kralen! Je kunt ze leuk aan een veter om je nek hangen en dan is het net of je een superzonnetje bij je hebt! Een happy wheel dus!
Als je hier rechts op de foto’s van mijn Flickr site klikt zie je er nog meer die ik heb gemaakt.

wheel-roodblauw300

Ringen

zondag, december 6th, 2009

Ik heb ringen gemaakt! Wat met een magneet kan, kan ook met een ring dacht ik. Dus ik ben aan het zoeken geslagen naar mooie ringen om hiervoor te gebruiken. Eerst maar eens uitproberen en er 2 gekocht. Inmiddels moet ik er denk ik nog maar een boel kopen want ik vind ze érg leuk! :)
Mijn eerste ring is er 1 met een taartje erop. Het is een superblikvanger aan je vinger!

ring-taartje-300

En natuurlijk ook 1 met een kikkertje. De ring die daaronder zit is van echt zilver. Mooi he?!

ring-kikker300

Vanmorgen nog meegedaan aan de Wintercup hier in de stad. Voor het eerst heb ik onder de 30 minuten (5 km doe ik) gelopen! Mijn tijd was 29.12 min. Ik ben er héél blij mee! Ben namelijk flink aan het trainen om 19 december de kerstloop in Dronten te gaan doen. En dan doe ik 10 kilometer. Het gaat de goede kant op!!

Lucky star

vrijdag, december 4th, 2009

Een kleine sterhanger om even te laten zien..

lucky-star314

December

dinsdag, december 1st, 2009

Ik was net even buiten op de fiets..’s avonds in het donker. Koud!!!! Brrrr. Van mij mag het wel doorzetten want het is de eerste echte kou dit jaar. Maar volgens de weerberichten wordt het 3 keer niks en houdt het niet aan. Jammer hoor. Vorige jaar lag er al bijna een dik pak ijs en kon je op de Oostvaardersplassen schaatsen! (Nou ja, dat was rond de kerst dus het kan misschien nog….)
Feit is wel dat het jaar weer voorbij vliegt. We zitten inmiddels in december! Op mijn werk druk bezig met de voorbereidingen van Sinterklaas. En ook thuis hebben we de lootjes weer getrokken. Dit jaar geen Sinterklaas maar kerstcadeautjes. De grote zoektocht kan beginnen! :) Ik vind het altijd erg leuk!
Vandaag gelijk maar gestart met het cadeautjes kopen voor mezelf, haha!

Daarnet heb ik 3 magneten op mijn site geplaatst. Het zijn echte knoeperds geworden, op iederen koelkast of magneetbord een eye-catcher! Ik ben er erg blij mee!
En wat ik jullie ook niet wil onthouden..dit snoezige katje. (als je door je wimpers kijkt kun je er ook een klein biggetje in zien 😉

katje-phonestrap