Archive for januari, 2010

Granny squares

zondag, januari 31st, 2010

Eindelijk mezelf eens toegestaan om leuke kleurtjes katoen te kopen om granny squares te gaan haken. Al jaren zit het in mijn hoofd, zo af en toe maakte ik er 1 en al jaren vergaap ik me op internet aan de vele mooie kussens/ kleden etc. gemaakt van deze leuke vierkantjes!
Nu ik toch niet achter de brander kon (waarover straks meer…) en mijn haaknaald al klaar lag op tafel ben ik er dus mee begonnen. :) En zoals al gedacht, ik kan haast niet meer stoppen, haha! Want ze zijn zo leuk! Inmiddels ben ik op een cruciaal punt..ik heb genoeg granny’s om een kussentje te maken maar ik kan ook doorgaan voor een groot kleed. Tja, dilemma…. Daar moet ik nog eens eventjes over nadenken. (stiekem weet ik het al wel denk ik zo ;))

grannysquares-roze

En dan nu mijn oog. In ieder geval heeft het niks met branden te maken (wat ik eigenlijk wel wist maar liever niet deed om te voorkomen dat ie overbelast raakt) en dat betekent dus dat de brander weer eens aan gaat deze week. Olee!
Maar dan… Er ligt een operatie in het verschiet om de spier die zo vervelend doet wat smaller te maken zodat ie niet meer vervelend gaat doen. Daar komt het eigenlijk op neer. En daar heb ik natuurlijk geen zin in (wie wel?) maar het is wel een goede oplossing. Stom hoor, zo heb je niks en zo heb je een operatie.
Het duurt nog wel even voor het zover is. Ik hoop maar heel hard dat het voor die tijd vanzelf over gaat. Je weet maar nooit!

kussenhoesje

zondag, januari 24th, 2010

Op de een of andere manier pak ik altijd mijn haaknaald als ik echt niet meer weet wat ik moet doen. Omdat ik nu al zo lang geen kralen maak en af en toe behoorlijk gefrustreerd raak van het ‘niks’ doen, heb ik hem vorige week maar weer eens erbij gehaald.

Ik had al een tijd dit bolletje wol liggen (het is acryl geloof ik) en daarvan heb ik dit vierkante lapje gehaakt. Het kussentje had een rode sloop en daarop heb ik dit vierkant genaaid. Leuk geworden he?! Eindelijk weer iets uit mijn handen waar ik blij van word!

Donderdag weer naar het ziekenhuis met mijn oogklachten, ik hoop op een snelle oplossing of behandeling zodat ik lekker weer kan doen wat ik wil!

kussen01

Turquoise hanger

maandag, januari 18th, 2010

Vandaag voelt mijn oog eindelijk wat beter, gelukkig! Ik heb de laatste 4 dagen achter elkaar veel last gehad. Hopelijk morgen gewoon weer werken.
Ik ben dus nog steeds wat met mijn losse kralen aan het rommelen. Deze ketting heb ik van het weekend gemaakt. Een hanger van verschillende kralen aan een lange veter. Er zitten kralen van zilverglas bij waardoor de ketting helemaal een zomers tintje heeft gekregen!

turquoise-hanger314

Winterwonderland

donderdag, januari 14th, 2010

En de sneeuw blijft nog steeds liggen….alhoewel ik het idee heb dat het vandaag wel aan het dooien is. Jammer hoor, ik hou er wel van!
Ik heb van kralen die ik nog had liggen deze winterarmband met hanger gemaakt. Ik heb al tijden niet achter de brander gezeten omdat ik last heb van mijn oog. Ik ben inmiddels in het AMC geweest en heb nu medicijnen die ervoor moeten zorgen dat het beter gaat. Uit voorzorg en om dat oog niet teveel te belasten dus geen kraaltjes maken. Ik hoop dat dat snel weer kan.

winterarmband314

De vitrine is ingericht!

zaterdag, januari 9th, 2010

Tot 1 maart 2010 kun je mijn glaskralen bekijken in de vitrine van de bibliotheek in Lelystad! 
En als je er dan toch bent moet je ook even de vitrine ernaast bekijken. Die is gevuld met origami, gemaakt door mijn moeder :)

De foto geeft alvast een klein beetje een idee:

vitrine-jan2010