Archive for maart, 2010

A bit of sunshine

woensdag, maart 31st, 2010

Van een lieve collega kreeg ik een zakje vol mooie oranje handgemaakte kralen. Omdat ik wel wat zonneschijn kon gebruiken. :) Lief he?
En vandaag ben ik er  mee aan de slag geaan. Gecombineerd met knalgeel en frisgroen is het een hele vrolijke armband geworden! Ik ben er helemaal blij mee!

armband-karin314

En die blijheid is wel eventjes nodig. Operatie heeft wel gedaan wat ‘ie moest doen maar nog niet voldoende. Het probleem is terug… grmbl.
Ik ga/moet voor operatie 2, datum is nog niet bekend. De bijbehorende zorgen, somberheid, oogpijn en hoofdpijn hebben zich al wel weer gemeld.
Het duurt allemaal veel en veel langer dan ik zou willen. Tijd, tijd, tijd…

En de winnaar is..

zaterdag, maart 27th, 2010

Carolien!

winnaar-5jaar

Van harte gefeliciteerd met het winnen van de jubileum oorbellen!
Iedereen wordt weer bedankt voor het meedoen. Leuk om alle reacties te lezen. En deze keer ook 3 internationale bezoekers erbij! :)
Carolien, mail je me je adresgegevens? Dan stuur ik de oorbellen naar je toe!

Een primeurtje!

donderdag, maart 25th, 2010

30 Jaar zijn en nog nooit sokken gebreid…..dat kan niet dacht ik zo! Mijn moeder breit (gek woord) altijd sokken. Vroeger had ik ze altijd aan, met van die gekke gekleurde tenen. Er was weinig keus ofzo, haha. Of misschien was het wel mode..?
Maar goed, nu ik dan 30 ben vond ik het hoog tijd worden om ook sokken te leren breien. Gewoon omdat ik graag met wol en draad pruts en omdat ik het fantastisch vind om van een draadje een lapje te maken. Dus 4 weken geleden samen met een collega (die het heeeel goed kan ;)) begonnen op van die ieniemienie bamboenaaldjes. Wat een geknoei in het begin! De steken vielen soms zomaar of ineens waren het er veel te veel. En dan ook nog ineens de verkeerde kant op gaan breien. Was de eerste sok bijna klaar, nog 1 steek te gaan….ja hoor laat ik hem vallen en loopt ie ook nog helemaal terug omdat ik blijkbaar eraan trek. Pffff zweten man! :)
Maar de aanhouder wint en mijn eerste sokkenpaar is een feit!!! En nu is het helemaal niet meer zo moeilijk. 😉

Tadaaaaaaaaaaaaaa

sokken02

Stoer he?! De ene sok zit lekker los en de andere sok zit lekker strak, haha! Oftewel, ik moet nog ontdekken naar ‘mijn slag.’
Ik had eerder al 1 sok klaar maar die blijft eenzaam en alleen want zoals het een echte beginner betreft had ik niet gekeken of ik wel genoeg wol had voor 2. Niet dus, en die wol kan ik ook nergens meer vinden want die is al wel 5 jaar oud.

Maaar…de nieuwe wolletjes liggen alweer klaar dus ik kan beginnen aan paar 2!

sokken01

Kralorium 5 jaar!!

woensdag, maart 24th, 2010

Hieperdepiep hoeraaaaa!


Vandaag bestaat
Kralorium.nl precies 5 jaar!

ballonnen

 

Ik heb mijn website al langer want ik ben begonnen met een .tk domeinnaam. Misschien weten sommigen van jullie dat nog wel. Op een bepaald moment heb ik dat omgezet naar .nl en inmiddels zijn we 5 jaar verder!
5 Jaar waarin ik heeel veeel lol heb in het bijhouden en updaten van mijn site. Maar ook mijn weblog gaat een steeds grotere rol spelen. Alle reacties die ik krijg op de berichtjes maken het heel leuk om iets te posten. En soms alleen maar even een fotootje.
Ik denk dat er zomaar nog wel 5 jaar bij komen hoor! :)

En als je jarig bent dan trakteer je he?….. Nou daar komt ie dan!
Deze keer heb ik een stel heel snoezig lieve oorbelletjes om weg te geven. Ik heb ze gemaakt van roze fritkraaltjes en ze zijn afgewerkt met zilverkleurige kraalkapjes en ieniemienie swarovski kraaltjes. Als je nou denkt : “Ja, maar ik heb geen gaatjes…” denk dan aan je buurvrouw, moeder, vriendin, nicht, collega of iemand anders. Want je kan ze natuurlijk altijd cadeau doen! 😛

kralorium-5jaar

Wat moet je doen?
Laat voor vrijdagavond 26 maart 23.59 uur een berichtje achter onder aan deze post. Dan doe ik zaterdag alle namen weer in de hoge hoed en laat ik dan ook gelijk weten wie er blij het weekend door kan!

Lente!

dinsdag, maart 23rd, 2010

Niet alleen te voelen maar ook te zien! Vorige week woensdag zag ik al de eerste hommels en bijen in de tuin. Afgelopen weekend 5 salamanders in de vijver en de kikkers die het druk hebben. :) En nu….. een kleine vos! Nu is het dan echt lente…heeeerlijk!

kleine-vos

 

En morgen is er reden tot een klein feestje! Kralorium.nl bestaat dan precies 5 jaar!!! Daar hoort natuurlijk een verloting bij :) spannend….

Round and round

zondag, maart 21st, 2010

Voor mijn operatie heb ik deze onderzetters gehaakt. Ze zijn zó leuk! Iedere kleurencombinatie maakt het een heel ander ding, echt fascinerend. Het lijkt wel of de cirkel kleiner lijkt bij een donkere buitenrand. Ik blijf er naar kijken, haha.
En als verrassing kreeg ik van mijn tante 3 nieuwe kleuren katoen dus heb ik vrijdag en zaterdag de kleinere onderzetters gehaakt om cadeau te doen. Als ze nu maar niet op mijn blog kijkt…ssttt
Voelt goed om weer wat te prutsen trouwens, al gaat het natuurlijk nog lang niet snel genoeg. Mijn ogen zijn heel snel moe, en een handige bijkomstigheid is dat mijn rechteroog dan vanzelf dicht valt. :) (omdat ‘ie nog zo dik is)

Wat vinden jullie ervan? Zijn er nog meer haakliefhebbers hier? Als er behoefte aan is kan ik wel proberen om er een tutorial van te schrijven…nou? Laat het me maar weten!

rounds-314

Enne…o ja nog iets. Van mijn collega kreeg ik een zwart mandje gevuld met enorm veel leuke, lekkere en lieve cadeautjes. Die lekkere zijn al op natuurlijk en de leuke en lieve hebben een plekje gekregen. Maar het mandje vond ik wel een beetje somber en donker. In plaats van de zwarte binnenhoes heb ik er nu een vrolijke rood met witte in gemaakt! En dat was een eitje om te doen en ik ben er zooooo blij mee! Kunnen mooi mijn katoenbolletjes erin!

mandje-314

Voor de glasliefhebbers…..geduld nog hoor…ik wil (en kan denk ik) nog niet achter mijn brander. Eerst weer he-le-maal tip top voelen… :)

Hier ben ik hoor!

donderdag, maart 18th, 2010

Hoi allemaal!
Even een kort berichtje om te laten weten dat alles gegaan is zoals het moest gaan. Mijn ogen willen weer alletwee omhoog, de spier die de boel tegenhield zat muurvast en is helemaal los geknipt. Wat een verschil zeg! Het was allemaal heel spannend en ik was stik zenuwachtig. Gelukkig is dat nu achter de rug.
De vooruitzichten zijn  positief en nu heeft het herstel vooral tijd nodig. Ik heb nog veel pijn aan mijn oog, hij is ook erg dik en rood en troebel enzo. Geduld dus. Het lukt me nog niet om veel te doen, vooralsnog zit ik een beetje te zitten en  dan weer lig ik te slapen. Herstel duurt altijd langer dan je wilt he?
In ieder geval bedankt voor alle lieve reacties en emailtjes! Dat doet een mens goed. 😉
Tot gauw!

Zo staan de zaken.

dinsdag, maart 9th, 2010

Allereerst bedankt voor het medeleven met mijn oog. 😉 Prettig om te lezen dat er aan me gedacht wordt, terwijl je elkaar alleen van het bloggen kent. Even een kort berichtje over hoe de zaken ervoor staan.
Aanstaande vrijdag is de grote dag. Dan word ik geopereerd aan mijn oog en gaan ze , hoop-hoop, duim-duim, ervoor zorgen dat mijn ogen weer doen wat ik wil, namelijk tegelijkertijd alle kanten op bewegen. Ik vind het allemaal behoorlijk spannend maar het zal uiteindelijk allemaal wel goed komen.
Daarna dus herstellen van de ingreep en de narcose. Geen belangrijke beslissingen nemen in de eerste 24 uur na de operatie. Haha, nu mag iemand anders dan bedenken wat we gaan eten. :) En vooraf natuurlijk nuchter zijn. Wel mag ik 24 uur van te voren nog alles eten, zelfs ‘ gefrituurd eten’.  Nou..wat dacht je van een kroketje of ehmmm een frikandel of… Nee flauwekul natuurlijk, ik moet me gewoon goed voelen!

Deze week zoveel mogelijk de zenuwen onder controle zien te houden. Ik zit in het zonnetje voo rhet raam (soms ook even buiten met jas aan) heerlijk is dat! Ik maak nog een paar granny squares erbij alhoewel het even niet zo opschiet als de bedoeling is. En vanmiddag heb ik nog 3 nieuwe kleuren katoen gekocht, die moest ik gewoon hebben, dus nou komt er nog weer een projectje naast te liggen..zo blijf je lekker bezig!

Ik kan sinds 2 weken ook sokken breien!!! Dus, hoe stoffig ook, ik ga het nu zegen: “Ik brei een sok!”. Woehoeee, en het is toch leuk om te doen! Dus sok nummer 2 staat ook al op de pennen! Oh, oh, oh, het wordt steeds erger hier met al dat gefrutsel met draadjes. Als ze klaar zijn komen ze wel een keer voorbij. Ben in ieder geval ape-trots!

En natuurlijk maak ik ook nog kraaltjes! Tijdje terug nieuwe fritjes besteld die ik druk aan het uitproberen ben. Inmiddels 2 leuke armbanden meegemaakt waarvan onderstaande in mijn eigen collectie verdwijnt. De andere kun je op mijn site vinden!

Geniet van het zonnetje allemaal!

armband-kingsrob314

Nieuwe setjes!

donderdag, maart 4th, 2010

Ik heb een aantal leuke nieuwe setjes op mijn site geplaatst! Waaronder dit leuke kikkervriendje voor om je vinger! :)

ring-kikkerlavendel400