Archive for juni, 2010

Woodlandswap

woensdag, juni 30th, 2010

Mijn pakketje voor de Woodland swap van SwapBot is inmiddels aangekomen bij mijn swappartner Bouwiena! Dus dat betekent dat ik jullie de foto’s kan laten zien van wat ik heb opgestuurd!

woodland01
Totaalplaatje van de inhoud van mijn envelop. Met o/a een uilenzeepje, woodlandtape, textiel stickers, glaskralen natuurlijk, kaartje, verpakkingszakjes en een uil.

woodlandbeadie
Beadie voor aan je telefoon van een handgemaakte paddestoel!

woodlandcharms
Een bolletjesketting met 3 charms die je kunt afwisselen.

woodlanduil
En mijn zelfgemaakte uiltje van vilt aan de hand van deze tutorial. Geweldig leuk ontwerp, daar komen er vast wel meer van!

Ze was er gelukkig erg blij mee! Leuk om te doen. Zelf zit ik nog met spanning te wachten want mijn pakketje is een beetje vertraagd. Ik ben heel benieuwd!

Tip voor de warmte!

woensdag, juni 30th, 2010

Huur eens een kano! Wij zijn afgelopen weekend naar de Wieden geweest en hebben daar een kano gehuurd. Heeerlijk! Het was hartstikke warm maar ik heb er geen moment last van gehad. Echt genieten!
We hadden vooraf al een route opgezocht en uitgeprint en voor € 12,50 zijn we de hele dag op het water geweest! Zoveel stilte om je heen..het enige wat je hoort zijn kleine windmolentjes en de vogels in het riet. We hebben nog een aantal zwarte sternen gezien, dat was ook erg leuk!

kano

fuut

Nu de échte oogst

woensdag, juni 30th, 2010

Datgene wat het altijd wel doet:

radijsjes

Radijsjes!!!
Vorige week heb ik de eerste 2 van het de tuin gehaald en daarna zijn er al een heel aantal opgegeten! Leuk leuk leuk! En ook erg lekker…
Vanmorgen vroeg een behoorlijke regenbui waar ik ontzettend blij mee ben want het is nu natuurlijk alleen maar héél warm en héél droog. Ik denk dat ik vanavond maar weer eens ga kijken hoe het erbij ligt allemaal.

Swap en andere zaken.

zaterdag, juni 19th, 2010

Zo. Mijn pakketje voor de Woodlandswap ligt klaar! Ik kan natuurlijk niet alles al laten zien want dan is de verrassing eraf voor degene die het krijgt…Deze week gaat ‘ie op de post.

woodlandenvelop

Ik ben benieuwd naar de reactie! Ik zou zelf wel zo’n pakketje willen hoor! :)

In mijn groentetuin wordt het steeds een beetje groener. Ik heb hem nu 4 weken, het is net alsof ik hem al jaren heb! :) Misschien dat het me daarom ook allemaal niet snel genoeg gaat. Maar goed, iedere dag is er weer wat meer groen te bespeuren. En zowaar ook weer wat regenbuitjes dit weekend…alleen maar goed! Kropje sla op de foto heb ik van een leegstaande tuin gehaald. En die is toch al behoorlijk aan het groeien!! Mjammie!

sla

Gisteren ben ik wezen bevers tellen. In een bos hier bij de stad zouden bevers moeten zitten die ooit eens zijn ontsnapt uit het Natuurpark. Mijn vader doet mee aan een inititatief van landschapsbeheer om de bevers te tellen.
Dat bestaat uit een dikke jas aan, wandelschoenen en een stoeltje met verrekijker mee. We hebben dik 2 uur zitten kijken. Alleen maar zitten. en kijken. en zitten. en kijken. Hartstikke ontspannend trouwens! :)
En om 7 minuten over half 10 kwam daar zowaar een bever tevoorschijn!!! Hij dook onder, kwam onze kant op en ineens zat die pal bij het bruggetje waar wij op zaten. Geweldig! Wat een grote dieren zijn dat van dichtbij! Je kon heel mooi zijn koppie boven het water uit zien en toen hij weer onder water verdween zag je zijn grote staart! Helaas bleef het bij 1 bever maar het was zeker de moeite waard! En dat zomaar ‘in het wild’. Dus dat wordt nog weleens herhaald.
Tijdens de wandeling terug naar de auto, het was inmiddels rond 22.00 uur hoorden we ook nog een snor! Heb je ooit weleens een snor gehoord?! Ook dat was heel bijzonder…. wel een topavondje hoor!

Nog even een kraaltje uit de oude doos om mee af te sluiten. 1 uit mijn eigen collectie die ik met veel plezier draag. Al een tijdje weer geen nieuwe kralen..dus dit is even een zoethoudertje! 😉

tornado-psyche300

Weekend

zondag, juni 6th, 2010

Wat een weer dit weekend! Heerlijk op mijn Birckenstockjes lopen! Op de groentetuin wordt het al een ietsiepietsie groener. Maar wat heb je een geduld nodig zeg…en regen! Dus ik ben blij dat het nu dan even regent, geen hoosbuien hier dus dat valt erg mee. Maar dan kan de boel in ieder geval goed groeien. Ik heb van mijn vaders tuin al de eerste 4 aardbeien geplukt en opgegeten, heerlijk! Helaas ben ik dit jaar te laat met aardbeien, dus dat wordt wat voor volgend jaar.

Gisteren was de Zeebodemloop weer! En wederom was het snikheet. Afzien dus, 8 km. lang Maar het was ook genieten want het is altijd kicken als het lukt. Ik had een mooie eindsprint en mijn uiteindelijke tijd was 46 minuten! Woohoo, daar was ik wel even trots op! Misschien komt er nog een fotootje, hangt ervan af of ik er nog enigzins representatief op sta. :)

En vandaag met spierpijn aan alle kanten hebben we nog een leuke wandeling gemaakt door een bos in de buurt. Heerlijk genoten van een verrassende omgeving en het is gelukt om weer 2 mooie vlinders op de foto te zetten! Die ontbraken nog aan de collectie. :)
Een kleine vuurvlinder:

kleine-vuurvlinder300

en een Hooibeestje:

hooibeestje300

De kralen die deze week op de planning stonden blijven daar nog even lekker staan. Helemaal geen tijd/ energie voor gehad. Het komt wel weer. Gelukkig gaat het met mijn oog supergoed. Als het zo door blijft gaan zoals nu heb ik nagenoeg geen last meer. Dan hebben de artsen dus een mooie voorspelling gedaan!

 

Ik heb me ook ingeschreven voor een Woodlandswap op Swap-bot.

Swap-bot swap: Woodland swap
I swap with Swap-bot!  

Het is voor mij de eerste keer dat ik mee doe. De bedoeling is om voor 1 persoon iets te maken wat past bij het thema Woodland. Dus alles uit een bos en dan vooral de leuke en lieve beestjes die daar leven. :) Het idee zit al in mijn hoofd, nu nog de uitvoering. Als alles geswapt is laat ik hier wel foto’s zien.