Archive for augustus, 2010

Granny

vrijdag, augustus 27th, 2010

Een nieuwe granny sqaure komt eraan. Ik ben met 3 dingen tegelijk bezig. Nu het zo regent kan ik lekker doorwerken aan mijn kussenhoesjes. Maar als de zon weer schijnt moet ik, hup, weer naar buiten. En o ja, wanneer ga ik weer eens achter mijn brander zitten? 😉

wip-rozekoek

wip-rozekoek02

Picture post.

vrijdag, augustus 27th, 2010

Even een foto post.
Met dit beeld kwam ik terug van mijn vakantie! De hele tuin was volgegroeid! Inmiddels heb ik nagenoeg al het onkruid eruit. Iedere dag viel er wel iets te oogsten.

groentetuin-aug

wortels
De winterwortels gaan heel hard.

tomaten02
Iedere dag zijn er tomaten om te plukken.

p1040709-ph
Wat zijn dahlia’s toch mooi he?

p1040704-ph
Al meer dan 25 sierkalebassen en meer dan 30 courgettes geoogst.

kalebassem

p10406961

Is dat genieten of genieten?
gaaf he?!

 

 

 

Maar toen…..gisteren kwam er een enorme regnbui/ dag voorbij. Eerder deze week ook al. Het houdt maar niet op met regenen. Een beetje water is wel goed voor de tuin maar zulke hoeveelheden zijn funest.
En waar je bang voor bent gebeurt dus…gisteravond even inspectie gehouden op de tuin..het voorste deel staat helemaal blank. :(
Noem het gerust een kleine ramp.
Ik hoop heel erg dat het snel stopt met die stomme regen (maar volgens mij moeten we nog 2 dagen zo door) en dat de zon komt zodat de boel wat opdroogt. En dan maar flink duimen dat de wortels/ boontjes en bietjes deze moerasblubber gaan overleven…..

p1040724-ph1

p1040727-ph

Meneer W.Ortel

zondag, augustus 22nd, 2010

wortel

De eerste oogst van de winterwortels is een feit!

Even snel..

maandag, augustus 16th, 2010

Ik ben weer terug van 2 weken vakantie! Wat was het weer leuk! :) Gisteravond gelijk naar mijn groentetuin wezen kijken en ik kon, eigenlijk kan mijn ogen niet geloven! Zo ont-zet-tend veel groeit en bloeit! Het is helemaal geweldig!
Maar ik heb ook nog bergen was weg te werken, foto’s uit te zoeken, in de tuin aan het werk dus en nog 101 andere dingen dus een uitgebreider verslag volgt..

Eerst maar eens een kopje thee en dan wat te eten halen in huis!