Archive for september, 2010

Doemarkt

zondag, september 26th, 2010

Er werd hier gisteren in de stad een Doemarkt gehouden waar alle verenigingen zich presenteren.Ik heb de hele dag in de stand gestaan van de Volkstuinvereniging Het Gelderse Hout waar ik mijn tuintje huur.
Het was een leuke en gezellige dag!  We hadden een wedstrijd om het gewicht van een pompoen te raden en de gelukkige winnaar kreeg de pompoen dan mee naar huis. Over de hele dag hebben we 5 mensen blij gemaakt!

doemarkt

De mooie kalebassen en pompoenen op de foto zijn van iemand die ook bij ons op het complex zit. Zelf heb ik ook veel kalebassen maar minder variatie. Weer iets erbij voor op mijn verlanglijstje. :)
(O ja en voor de geïnteresseerden onder ons…ik heb nog een tuintje erbij geuurd…haha.. nu heb ik dus 2 are!  Later meer daarover 😉 )

Klaar!

zondag, september 26th, 2010

En dan zijn mijn sokken toch echt klaar!! Mooi streepje he?!
Ik heb ze inmiddels alweer 2 weken geleden afgerond en het derde paar sokken is nu ook bijna klaar. Deze zijn lekker zomers  en de volgende worden lekker winters!

paassokken

Courgettes…iemand? :)

zondag, september 12th, 2010

Courgettes, courgettes, courgettes, courgettes….
Het is niet meer de vraag of ik zin heb om courgette te eten. Het is meer een kwestie van dooreten! Haha.

Maar ik heb nu een recept van mijn moeder gekregen om ze in te maken met azijn. En dan wordt het een overheerlijke courgette zoetzuur!! De smaak is een beetje te vergelijken met augurken.
Nu dus flink veel lege potjes sparen en regelmatig in de keuken in de weer met courgette, ui en azijn. We hebben inmiddels een aardig voorraadje maar de voorraad courgette gaat net zo snel. :)
Op de foto zie je trouwens ook nog sierkalebassen (die kleine groene en die dikke rechtsachter), die eten we maar niet op, schijnt niet zo lekker te zijn. :) De rest is allemaal courgette! (psst..het schijnt zelfs dat ik in mijn slaap over courgettes praat, haha!)

courgettes