Archive for maart, 2011

Het is begonnen!

zondag, maart 20th, 2011

Dit weekend voor het eerst weer flink in actie geweest op de groentetuin!!
Het begon allemaal afgelopen week. Omdat er zo’n enorme wateroverlast is geweest is er onder de tuinen een nieuwe drain gelegd. Het was een hele happening. Met een graafmachine is er in de betreffende tuinen een sleuf gegraven. De drain kwam erin en de sleuf werd weer gedicht door een groep tuinders. Zij hebben de héle dag staan scheppen. Petje af!
Omdat de graafmachine er door moest zijn ook alle hekjes los gemaakt. Die moesten naderhand dus ook allemaal weer teruggezet en vastgezet. Tjonge jonge..nou dit moet gaan helpen hoor van mij! Wat een werk is het geweest!

sleuf01

sleuf02
(drain vanaf mijn vaders tuin)

Gisteren en vandaag een stralende dag. Ik heb zonder jas heel hard gewerkt in de tuin. Wat is 2 are groot!!! :)
Alle mest die ik had liggen is verspreid op het land. Nu is de mest op, bij lange na niet genoeg dus. Snel maar weer nieuwe gaan regelen. De knoflook die ik voor de winter erin had gezet staat er heel goed bij! De nattigheid overleeft dus! De uien van voor de winter lijken wel verprutst door het water. Ik laat er nog een paar staan om te kijken of het wat wordt maar het meeste was wel uiensoep.

mest01

 De eerste rijtjes zijn gezaaid. Ik heb radijs en uien uit zaad erin gezet! Laat maar komen! Vogelhuisje is gelakt en vandaag opgehangen. Én ik heb rabarber gekregen van de buurman!! Super natuurlijk!
Mijn aardbeienbedje is al redelijk opgeschoond. Daar wil ik nog wel wat nieuwe aardbeien bij planten.
Komende week gaan de tuinbonen erin. En peultjes kunnen ook al misschien.
Én, en, en…..ik heb inmiddels al 5 vlinders gezien! Gisteren de eerste, een kleine vos, en vandaag vlogen ze af en aan!
De lente gaat echt beginnen! :)

rabarber

kleinevos2011

vogelhuisje

Luchtige lente!

zaterdag, maart 5th, 2011

Ik heb weer een setje kralen gemaakt! Door het zonnetje helemaal zin in luchtige kleurtjes. Het is een lief setje geworden van ronde witte kralen!

set-wit450

Weesjes

vrijdag, maart 4th, 2011

Ik heb een foto gemaakt van wat losse rondzwervende weeskraaltjes op mijn bureau. Een aantal technieken of kleuren die ik de laatste tijd heb uitgeprobeerd maar die nog niet verder komen dan losse kralen. Ik ben zelf altijd wel een fan van zulk soort foto’s..hopelijk jullie ook!

divers-450

divers02-450