Archive for oktober, 2011

Het leven van een sok

dinsdag, oktober 25th, 2011

…en waar een vakantie al niet goed voor kan zijn.

Eindelijk heb ik mijn sok weer opgepakt. Inmiddels een jaar laten liggen denk ik. Het is maar goed dat mijn voeten niet meer groeien anders was ie nu te klein geweest. Vorige week tijdens een weekje Drenthe even lekker door kunnen breien aan die leuke, vrolijke sok! En de smaak is helemaal terug! Kan inmiddels aan niks anders meer denken dan aan draadjes en naalden. Tjonge, jonge.

sokken03

In ons vakantiehuisje was alles aanwezig (het was er super!) behalve een onderzetter. Nou, die haken we dan maar even snel! Bekend patroontje inmiddels, maar dan net weer even anders.

onderzetters

Gehaakte hangers

maandag, oktober 24th, 2011

Ergens op het werldwijde web (ik weet niet meer waar!) kwam ik een ideetje tegen wat ik natuurlijk al lang in mijn hoofd had maar nu ineens vorm kreeg! Het begin van een granny square gebruiken om wat anders leuks mee te gaan doen! Joehoe, de haaknaalden erbij en gaan met die banaan! Eerst gewone hangers gemaakt maar later eentje met lint en kraaltjes. En die hangt nu lekker aan mijn haaktas! (en de ideetjes zijn nog niet op..maar mijn katoen bijna wel dus wordt vervolgd)

circles

Drenthe doet wat met je…

zondag, oktober 23rd, 2011

– met je fiets
– met je benen
– met je humeur.

Een geweldig weekje door de modder baggeren!
Ook dat is mijn hobby…drenthe

Ik heb geteld!

zondag, oktober 23rd, 2011

Er zijn inmiddels 59 rijen in mijn Giant Granny Square. De foto is nog van gisteravond, toen waren het er nog 58. Pfff, voordat je helemaal rond bent ben je 1 uur en een lamme arm verder. Stug volhouden. :)
Mijn hoofd loopt momenteel over van de ideeën. Overal in huis slingeren draadjes wol, breipennen, haaknaalden en zelfs mijn punnikklosje! Gelukkig (ahum) kan ik morgen weer gewoon werken en is er niet zoveel tijd voor al dat stoffige pluismuis gedoe. 😉

Eerst maar eens wat foto’s van de Giant Granny Square, morgen volgen meer projectjes.

g-granny04

 g-granny05

 g-granny06

Welke rij inmiddels?

vrijdag, oktober 14th, 2011

Ik dacht toch echt rij 56..maar misschien inmiddels al wel rij 57…Het schiet al aardig op in ieder geval! En je kunt er zo heerlijk onder weg kruipen. Echt geweldig dat mijn giant granny nu eindelijk echt GIANT wordt! Ik blijf stug doorgaan! Al duurt een ronde inmiddels nagenoeg 60 minuten. 😉

g-granny01

 g-granny02

g-granny03

Etui 2

woensdag, oktober 12th, 2011

En etui nummer 2. Nu met een bodem, een lusje en twee verschillende stofjes. Leuk is ‘ie he?

etui01

etui021

Etui 1

dinsdag, oktober 11th, 2011

Mijn eerste etui, rechttoe-rechtaan, uitgevogeld met behulp van een ouder exemplaar… (stofje uit Japan)

etui-blauw

Nieuwe naaimachine

maandag, oktober 10th, 2011

Ik heb een nieuwe naaimachine! Weer wat leuks erbij. :)
Inmiddels heb ik al een aantal projectjes gemaakt. Ben nog druk aan het oefenen met allerlei technieken zoals een rits inzitten. En daarnaast vind ik het ook wel erg lastig dat je steeds ‘binnenste buiten’ moet denken.
Als er iemand nog tips heeft, of leuke websites (blogs) dan hou ik me aanbevolen!

Mijn vlaggenlijn! (Tenslotte werd ik vorige week ook nog 32 😉 )

vlaggenlijn