De eerste plantjes!

Joehoe!! De zon schijnt! Heerlijk is het buiten, wat een mooie blauwe dag zeg! Lang leve mijn vrije woensdagmiddag.
Ik heb vanmiddag wat boodschapjes gedaan en voor de eerste keer dit jaar weer wat plantjes gekocht voor in de tuin. We beginnen met viooltjes, zolas viooltjes bedoeld zijn, en arabis. Een mooi roze bloemetje op een lange steel. De viooltjes zijn zo lief paars en geel. Afgelopen weekend had ik al een grote bos van 50 gele tulpen gekocht om ook in huis een beetje voorjaarsgevoel op te wekken. Nou met zo’n zonnetje erbij lukt dat aardig!Voor de lol heb ik 2 viooltjes in een stel oude klompen gezet. Vanavond even een gaatje erin boren en dan is dat vast leuk aan de muur! 

 

 Maandag heb ik op de weblog van byPetra deze geweldige gehaakte ‘jasjes’  voor potten gevonden. Zij was weer geïnspireerd door Attic24 waar je de tutorial kunt vinden. En nog véél meer fantastisch vrolijke gehaakte spulletjes. Oei, weer een BLOG erbij om te lezen :).
Ik ben gelijk begonnen er 1 te haken, natuurlijk voor de meest grote pot die in huis was…”zucht, je kunt ook klein beginnen zei mijn geweten”, maar nu hij af is ben ik er heel blij mee!! Wat een vrolijk ding zeg. Van de week nog maar een plantje kopen die ik er dan in ga zetten! Close-up van het gehaakte jasje 😉

One Response to “De eerste plantjes!”

 1. Ivonne Says:

  Hallo

  Ik ben nog maar pas begonnen met haken.
  Geen ervaring verder.
  Behalve ooit eens wat gemaakt op de lagere school 😉
  Nu wat aan het oefenen met simpele bloemtjes wat wel aardig gaat.
  Via google kwam ik op je log terecht. Ben zoekende naar logs/loggen over haken….
  Vind die om de potjes ook erg leuk en denk dat dat ook nog wel te doen is voor een beginner….
  Alleen zag dat het in het engels is?
  Maar dit zijn stokjes ofzo?
  Hoor het graag….

  Groetjes van Ivonne
  vonneivonne@hotmail.com