Winters!

Vorige week donderdag lag er ineens een pak(je) sneeuw!! Het was mijn laatste werksdag voor de kerstvakantie dus die zijn we maar buiten begonnen met alle kinderen! :) Heerlijk sneeuwballen gooien, wat een vak! :)
De sneeuw ging niet weg, in plaats daarvan kwam er alleen maar meer. Geweldig!
Mijn snelheid is er helemaal uit, ik doe alles te voet omdat ik fietsen (en autorijden al helemaal) te link vind. Heerlijk is het! En ach, ik heb vakantie dus dan hoef je ook niet te haasten, toch?
Eén nadeel natuurlijk…achter de brander met het raam open is nu wat minder aangenaam.
Maar wat een landschap!

winter01

winter02

En afgelopen zaterdag was DE grote dag!
De Houtwijk Kerstloop in Dronten. Man, man, man, wat was het koud! Zaterdag was de koudste winterdag met temperaturen van -8 graden! Ik stond redelijk strak van de adrenaline..voor het eerst 10 km lopen met zo’n event! :) Ik had natuurlijk wel de nodige trainingen gehad en ook al vaker 10 km gelopen maar dan wel altijd alleen. En in zo’n grote groep lopen is dan heel anders, wat een drukte om je heen, haha! Maar dat is natuurlijk ook gelijk de sensatie. En wat een sensatie was het zeg! We gingen met de auto (vriend en ik) mijn vader ophalen voor de nodige support. Zijn we halverwege…shit!! Schoenen vergeten!!!!! Hahahhaa, zo groot was de spanning dus. Snel weer terug naar huis, schoenen gehaald en daarna mijn vader. In Dronten aangekomen, heel koud, heel druk en heel leuk! Ik had een muts mee en we kregen een runnerscap als herinnering. Dat ging niet goed samen, dus ik besloot om de bovenkant van mijn muts af te knippen en er zo een oorband van te maken. (Geen zorgen, ik heb nog wel zo’n muts hoor.. ;))
Dus band om, pet op en gaan met die banaan. Het wachten is veeeel te koud. Eenmaal aan het rennen heb ik nergens meer last van. Heerlijk gelopen, wat een sensatie en een TOPtijd! 55 minuten en 51 seconden.
Tjonge jonge jonge, de adrenaline kruipt nu pas een beetje uit mijn lijf weg. 😉 Het was geweldig!
Dus volgend jaar ga ik weer…wie weet voor de halve marathon? Eerst maar weer eens een rondje lopen bij huis en dan in januari misschien naar Heerde voor de volgende 10 km loop.
Die vrolijke nummer 1846 ben ik:

dronten

2 Responses to “Winters!”

 1. Marina Louwrier-Johannsen Says:

  Fantastisch hoor, zo’n loop met die kou. Maar je wordt er wel lekker warm van :-)

  Ik wens je hele fijne Kerstdagen en een heel gezond, gelukkig en creatief 2010!!!!

  Groetjes, Marina

 2. blogje Says:

  Flink hoor! Ik doe ook aan hardlopen, maar niet in de sneeuw; ik praatte net met een kennis die de marathon op Hawai heeft gelopen, maar dat was voor hem een overgang, van 30+ naar rond 0!
  Een goed uiteinde gewenst en een creatief 2010 (wensen ze mij ook allemaal)!