Een primeurtje!

30 Jaar zijn en nog nooit sokken gebreid…..dat kan niet dacht ik zo! Mijn moeder breit (gek woord)ย altijd sokken. Vroeger had ik ze altijd aan, met van die gekke gekleurde tenen. Er was weinig keus ofzo, haha. Of misschien was het wel mode..?
Maar goed, nu ik dan 30 ben vond ik het hoog tijd worden om ook sokken te leren breien. Gewoon omdat ik graag met wol en draad pruts en omdat ik het fantastisch vind om van een draadje een lapje te maken. Dus 4 weken geleden samen met een collega (die het heeeel goed kan ;)) begonnen op van die ieniemienie bamboenaaldjes. Wat een geknoei in het begin! De steken vielen soms zomaar of ineens waren het er veel te veel. En dan ook nog ineens de verkeerde kant op gaan breien. Was de eerste sok bijna klaar, nog 1 steek te gaan….ja hoor laat ik hem vallen en loopt ie ook nog helemaal terug omdat ik blijkbaar eraan trek. Pffff zweten man! :)
Maar de aanhouder wint en mijn eerste sokkenpaar is een feit!!! En nu is het helemaal niet meer zo moeilijk. ๐Ÿ˜‰

Tadaaaaaaaaaaaaaa

sokken02

Stoer he?! De ene sok zit lekker los en de andere sok zit lekker strak, haha! Oftewel, ik moet nog ontdekken naar ‘mijn slag.’
Ik had eerder al 1 sok klaar maar die blijft eenzaam en alleen want zoals het een echte beginner betreft had ik niet gekeken of ik wel genoeg wol had voor 2. Niet dus, en die wol kan ik ook nergens meer vinden want die is al wel 5 jaar oud.

Maaar…de nieuwe wolletjes liggen alweer klaar dus ik kan beginnen aan paar 2!

sokken01

4 Responses to “Een primeurtje!”

 1. Marina Says:

  Wat een grappige sokken!

 2. Carolien Says:

  Wow leuk! En ik herken de wol ook nog :) Ik heb ook zo’n paar maar dan met geel erin ipv blauw ๐Ÿ˜€

  Ik kan ze alleen niet zelf breien en ga het ook voorlopig niet leren… mijn moeder zegt dat ik het niet, omdat ik linksom omsla en dat moet niet. Ik kan het niet afleren nog dus breit mijn moeder voor me. Of een vriendin die ook heel graag breit ๐Ÿ˜€

  Succes met je volgende paar!!!

  Groetjes, Carolien

 3. De Sierkip Says:

  Wat een leuke sokken!! Petje af, vind het heel knap. Je hebt het leuk omschreven, zie het helemaal voor me, haha! Maar idd, de aanhouder wint!

  Groetjes, Simone

 4. iris Says:

  Ha ha, wordt dit weer een nieuwe hobby!!! Niels heeft ook nog sokken nodig. Die zijn wat kleiner om mee te beginnen.