Archive for the 'natuur' Category

Tip voor de warmte!

woensdag, juni 30th, 2010

Huur eens een kano! Wij zijn afgelopen weekend naar de Wieden geweest en hebben daar een kano gehuurd. Heeerlijk! Het was hartstikke warm maar ik heb er geen moment last van gehad. Echt genieten!
We hadden vooraf al een route opgezocht en uitgeprint en voor € 12,50 zijn we de hele dag op het water geweest! Zoveel stilte om je heen..het enige wat je hoort zijn kleine windmolentjes en de vogels in het riet. We hebben nog een aantal zwarte sternen gezien, dat was ook erg leuk!

kano

fuut

Swap en andere zaken.

zaterdag, juni 19th, 2010

Zo. Mijn pakketje voor de Woodlandswap ligt klaar! Ik kan natuurlijk niet alles al laten zien want dan is de verrassing eraf voor degene die het krijgt…Deze week gaat ‘ie op de post.

woodlandenvelop

Ik ben benieuwd naar de reactie! Ik zou zelf wel zo’n pakketje willen hoor! :)

In mijn groentetuin wordt het steeds een beetje groener. Ik heb hem nu 4 weken, het is net alsof ik hem al jaren heb! :) Misschien dat het me daarom ook allemaal niet snel genoeg gaat. Maar goed, iedere dag is er weer wat meer groen te bespeuren. En zowaar ook weer wat regenbuitjes dit weekend…alleen maar goed! Kropje sla op de foto heb ik van een leegstaande tuin gehaald. En die is toch al behoorlijk aan het groeien!! Mjammie!

sla

Gisteren ben ik wezen bevers tellen. In een bos hier bij de stad zouden bevers moeten zitten die ooit eens zijn ontsnapt uit het Natuurpark. Mijn vader doet mee aan een inititatief van landschapsbeheer om de bevers te tellen.
Dat bestaat uit een dikke jas aan, wandelschoenen en een stoeltje met verrekijker mee. We hebben dik 2 uur zitten kijken. Alleen maar zitten. en kijken. en zitten. en kijken. Hartstikke ontspannend trouwens! :)
En om 7 minuten over half 10 kwam daar zowaar een bever tevoorschijn!!! Hij dook onder, kwam onze kant op en ineens zat die pal bij het bruggetje waar wij op zaten. Geweldig! Wat een grote dieren zijn dat van dichtbij! Je kon heel mooi zijn koppie boven het water uit zien en toen hij weer onder water verdween zag je zijn grote staart! Helaas bleef het bij 1 bever maar het was zeker de moeite waard! En dat zomaar ‘in het wild’. Dus dat wordt nog weleens herhaald.
Tijdens de wandeling terug naar de auto, het was inmiddels rond 22.00 uur hoorden we ook nog een snor! Heb je ooit weleens een snor gehoord?! Ook dat was heel bijzonder…. wel een topavondje hoor!

Nog even een kraaltje uit de oude doos om mee af te sluiten. 1 uit mijn eigen collectie die ik met veel plezier draag. Al een tijdje weer geen nieuwe kralen..dus dit is even een zoethoudertje! 😉

tornado-psyche300

Weekend

zondag, juni 6th, 2010

Wat een weer dit weekend! Heerlijk op mijn Birckenstockjes lopen! Op de groentetuin wordt het al een ietsiepietsie groener. Maar wat heb je een geduld nodig zeg…en regen! Dus ik ben blij dat het nu dan even regent, geen hoosbuien hier dus dat valt erg mee. Maar dan kan de boel in ieder geval goed groeien. Ik heb van mijn vaders tuin al de eerste 4 aardbeien geplukt en opgegeten, heerlijk! Helaas ben ik dit jaar te laat met aardbeien, dus dat wordt wat voor volgend jaar.

Gisteren was de Zeebodemloop weer! En wederom was het snikheet. Afzien dus, 8 km. lang Maar het was ook genieten want het is altijd kicken als het lukt. Ik had een mooie eindsprint en mijn uiteindelijke tijd was 46 minuten! Woohoo, daar was ik wel even trots op! Misschien komt er nog een fotootje, hangt ervan af of ik er nog enigzins representatief op sta. :)

En vandaag met spierpijn aan alle kanten hebben we nog een leuke wandeling gemaakt door een bos in de buurt. Heerlijk genoten van een verrassende omgeving en het is gelukt om weer 2 mooie vlinders op de foto te zetten! Die ontbraken nog aan de collectie. :)
Een kleine vuurvlinder:

kleine-vuurvlinder300

en een Hooibeestje:

hooibeestje300

De kralen die deze week op de planning stonden blijven daar nog even lekker staan. Helemaal geen tijd/ energie voor gehad. Het komt wel weer. Gelukkig gaat het met mijn oog supergoed. Als het zo door blijft gaan zoals nu heb ik nagenoeg geen last meer. Dan hebben de artsen dus een mooie voorspelling gedaan!

 

Ik heb me ook ingeschreven voor een Woodlandswap op Swap-bot.

Swap-bot swap: Woodland swap
I swap with Swap-bot!  

Het is voor mij de eerste keer dat ik mee doe. De bedoeling is om voor 1 persoon iets te maken wat past bij het thema Woodland. Dus alles uit een bos en dan vooral de leuke en lieve beestjes die daar leven. :) Het idee zit al in mijn hoofd, nu nog de uitvoering. Als alles geswapt is laat ik hier wel foto’s zien.

Vogeltjes

woensdag, mei 12th, 2010

Ik hou van vogeltjes! In de tuin, in het bos, onderweg, aan het strand. Overal waar ik ben luister ik naar het getjilp van de vogels en probeer ik de soorten uit elkaar te houden. Op uiterlijk lukt dat goed maar op geluid is het soms een hele uitdaging. Maar wel een hele leuke! :)
Zo was er gisteren bij ons in de tuin een matkopmees! Over het algemeen zijn het koolmeesjes, pimpelmeesjes, merels, vlaamse gaai, ekster, mussen (ook in alle soorten trouwens), heggenmus, turkse tortel, groenling en staartmeesjes. Maar we hebben ook al eens een ijsvogel en een goudhaantje gehad! En nu dus een matkopmees erbij!
We zijn laatst een weekendje naar Texel geweest en daar heben we onder andere bontbekplevier, dwergstern, grutto, wulp, scholeksters en steenlopertjes gezien! En nog veel meer soorten die ik wel kan opschrijven maar dat is niet waar het om gaat natuurlijk.. :)

vogels-hart314

Dit is waar het om gaat. Vogeltjes van glas! Ik heb er weer eens een paar gemaakt en het zijn zulke schatjes! Hoe zullen we hem noemen. De blauwe snater?

bloem-hart-vogel314

Er komt nog meer van de week…ik heb weer een paar leuke kralen liggen. Foto’s zijn in de maak dus die houden jullie tegoed!

Ik zag dat er ook weer 2 nieuwe ‘meelezers’ zijn via Google Friend Connect (zie rechtermenu balk).
Echt super leuk, bedankt! Als je je nog niet hebt aangemeld, doe gerust, dan kan ik zien wie er allemaal voorbij vliegt op mijn blog!

Lente!

dinsdag, maart 23rd, 2010

Niet alleen te voelen maar ook te zien! Vorige week woensdag zag ik al de eerste hommels en bijen in de tuin. Afgelopen weekend 5 salamanders in de vijver en de kikkers die het druk hebben. :) En nu….. een kleine vos! Nu is het dan echt lente…heeeerlijk!

kleine-vos

 

En morgen is er reden tot een klein feestje! Kralorium.nl bestaat dan precies 5 jaar!!! Daar hoort natuurlijk een verloting bij :) spannend….

Weekje herfst

zondag, oktober 25th, 2009

We zijn even lekker een weekje in Drenthe geweest. Een heleboel paddestoelen in het bos, van die echte rood met witte stippen! Hier in de polder zijn die paddestoelen er (naar mijn weten) veel minder. Schitterend!
Ook zijn we naar de sterrenwacht in Dwingeloo geweest voor een sterrenkijkavond. Helass was het net die avond bewolkt dus we gaan nog een keer terug om de sterren wél te zien. Er hoorde ook een presentatie bij op een groot 360 graden projectiescherm en dat was wel onwijs leuk!
En verder véél op de MTB gezeten want waar kun je dat nou beter doen dan in de bossen?! Jammer dat een weekje zo snel voorbij vliegt…

collage-drenthe-450

Bonjour! Ca va?

maandag, augustus 3rd, 2009

Lang geen nieuws hier…wij waren in de Dordogne! We hebben een heerlijke vakantie gehad met lekker warm en zonnig weer. Hoe kan het ook anders in Frankrijk?
Zelfs nog in een winkeltje geweest waar ze sieraden verkochten van handgemaakte glaskralen. Ik ben naar binnen geweest om te vragen of hij ook een website had, maar helaas. Liever tijd besteden aan kralen branden dan aan een site bouwen :). Natuurlijk wel even mijn site achtergelaten.

Dit jaar weer eens met de tent op vakantie geweest en wat is het toch leuk als je dan midden in de nacht een uil boven je tent hoort. Nu je gewoon weer in huis tussen 4 muren slaapt hoor je niks. Ook wel prettig maar toch net wat minder sfeervol.
En natuurlijk ook in de kano geweest. We hebben een tocht van 10 en een van 19 km gedaan. Heerlijk ontspannen. Heel wat anders dan bijvoorbeeld op de Ardeche of in de Verdon. Daar is het bikkelen met de stroming en de rotsen. Op de Dordogne doe je ruuuustig aan. :) Geweldig!

Nu weer ‘back to normal life’, en dat betekent dat ik nog een kleine 2 weekjes vrij heb voordat het nieuwe schooljaar begint. Voor deze week wordt er mooi, zonnig en warm weer verwacht dus de vraag is of ik wel achter mijn brander kruip. Ik ben ook druk bezig in de tuin met van alles en nog wat. Wel heb ik een nieuwsbrief in de planning staan die een dezer dagen komt met daarin weer leuke aanbiedingen.
Straks eerst maar weer eens aan de boodschappen, want in een huis heb je weer voorraad nodig!

dordogne

ezels-dordogne

Wat een weer, en daar ben ik weer!

maandag, juli 6th, 2009

Wat een week hebben we achter de rug zeg! Ontzettend heerlijk lekker warm! Maar soms ook wel een beetje té warm. We kwamen hier regelmatig richting de 30 graden. Het was voor mij mijn laatste weekje werken voor de zomervakantie. Altijd heel druk maar ook gezellig.
Door de warmte niet veel achter de brander gezeten en ook het bijhouden van de site is er een beetje bij in geschoten. Ik zal het nu weer even goed maken.
Om te beginnen een geweldige foto (helaas niet van mijn hand maar van die van mijn vriend) van een schitterende stokroos tegen een strakblauwe lucht.

stokroos

De foto is genomen op het complex van de groentetuinen hier. Want ook als het warm is moet daar van alles gebeuren. Bessen plukken deze keer….en weer émmers vol! Helaas vergeten een foto van de emmers te maken, maar wel een van de huiscollectie aan bessenproducten. :) Ontzettend lekkere sap gemaakt van een combinatie van verschillende soorten bessen. En overheerlijke jam! Je kunt haast een winkeltje beginnen zo. (O ja, het is trouwens niet mijn tuin he? Hij is van mijn vader…maar soms speel ik voor hulpboerin :) )

bessen

En wat natuurlijk ook niet mag ontbreken in mijn berichtje is iets over glas. Vanmorgen vroeg heb ik de vitrine in de bibliotheek weer leeggehaald. De expositie is afgelopen en het was een groot succes! Ik heb regelmatig email gekregen, zelfs telefoontjes met vragen over en belangstelling voor mijn kralen. Echt super leuk!
Nu heb ik al mijn kralen weer in huis, dat voelt toch ook wel weer fijn hoor :)
Voordat het zo warm werd had ik nog een aantal nieuwe kralen gemaakt, waaronder 3 vissen en een setje. Ik laat hier alvast een speciaal soort vis zien, de slijkvis. Ik heb hem zo genoemd omdat ie echt een slijkgroene kleur heeft, de naam van het glas is Frog Pound. Maar goed, in mijn verhaaltje is het dus zo ver gekomen dat deze vis op de bodem van een poeltje leeft tussen het slijk. Hij zit zo onder dat ‘ie wel genoodzaakt was om een petje op te zetten. En omdat ‘ie toch ook wat modebewust is heeft hij ervoor gekozen om een zilverkleurig petje op te doen! 😀

vis-frogpound300

Zo, en daar moeten we het maar weer even mee doen. Genoeg gekletst. Wil je de andere nieuwe kralen zien? Ze staan op mijn site!

Tot de volgende keer!

Even dooreten

vrijdag, juni 19th, 2009

Afgelopen weekend had ik plukdienst op de groetentuin. :) Mijn ouders waren een weekje weg en de aardbeien zijn rijp dus die moeten er wel af. Op zaterdag 2 emmers  vol geplukt en op maandag weer 2 emmers. Dus of je even door kunt eten, haha! Wat een lading aardbeien, en de één nog mooier dan de ander. Ze hadden zo in een tijdschrift gekund!

Het was heerlijk hoor, maar ik kan inmiddels nog maar met moeite naar een aardbei kijken. Dus ben nu maar over gegaan op de kersen. 😀

aardbeien

Mooi plaatje

zondag, mei 24th, 2009

Ik zat vanmiddag even in de tuin en ontdekte dit intieme moment tussen 2 waterjuffers. Even opgezocht op internet…. ze laten hier ‘het paringswiel’  zien. Waar je soms getuige van kunt zijn he? 😉 Het levert mooie foto’s op!

waterjuffers

Ik heb vorige week een nieuw aantal kikker gebrand (van glas natuurlijk) en ook na een lange tijd weer eens encased flowers gemaakt. Ik ga ze gelijk op mijn site plaatsen..als je nieuwsgierig bent, kijk maar bij Nieuwe creaties!