Archive for the 'vogels' Category

Tip voor de warmte!

woensdag, juni 30th, 2010

Huur eens een kano! Wij zijn afgelopen weekend naar de Wieden geweest en hebben daar een kano gehuurd. Heeerlijk! Het was hartstikke warm maar ik heb er geen moment last van gehad. Echt genieten!
We hadden vooraf al een route opgezocht en uitgeprint en voor € 12,50 zijn we de hele dag op het water geweest! Zoveel stilte om je heen..het enige wat je hoort zijn kleine windmolentjes en de vogels in het riet. We hebben nog een aantal zwarte sternen gezien, dat was ook erg leuk!

kano

fuut

Swap en andere zaken.

zaterdag, juni 19th, 2010

Zo. Mijn pakketje voor de Woodlandswap ligt klaar! Ik kan natuurlijk niet alles al laten zien want dan is de verrassing eraf voor degene die het krijgt…Deze week gaat ‘ie op de post.

woodlandenvelop

Ik ben benieuwd naar de reactie! Ik zou zelf wel zo’n pakketje willen hoor! :)

In mijn groentetuin wordt het steeds een beetje groener. Ik heb hem nu 4 weken, het is net alsof ik hem al jaren heb! :) Misschien dat het me daarom ook allemaal niet snel genoeg gaat. Maar goed, iedere dag is er weer wat meer groen te bespeuren. En zowaar ook weer wat regenbuitjes dit weekend…alleen maar goed! Kropje sla op de foto heb ik van een leegstaande tuin gehaald. En die is toch al behoorlijk aan het groeien!! Mjammie!

sla

Gisteren ben ik wezen bevers tellen. In een bos hier bij de stad zouden bevers moeten zitten die ooit eens zijn ontsnapt uit het Natuurpark. Mijn vader doet mee aan een inititatief van landschapsbeheer om de bevers te tellen.
Dat bestaat uit een dikke jas aan, wandelschoenen en een stoeltje met verrekijker mee. We hebben dik 2 uur zitten kijken. Alleen maar zitten. en kijken. en zitten. en kijken. Hartstikke ontspannend trouwens! :)
En om 7 minuten over half 10 kwam daar zowaar een bever tevoorschijn!!! Hij dook onder, kwam onze kant op en ineens zat die pal bij het bruggetje waar wij op zaten. Geweldig! Wat een grote dieren zijn dat van dichtbij! Je kon heel mooi zijn koppie boven het water uit zien en toen hij weer onder water verdween zag je zijn grote staart! Helaas bleef het bij 1 bever maar het was zeker de moeite waard! En dat zomaar ‘in het wild’. Dus dat wordt nog weleens herhaald.
Tijdens de wandeling terug naar de auto, het was inmiddels rond 22.00 uur hoorden we ook nog een snor! Heb je ooit weleens een snor gehoord?! Ook dat was heel bijzonder…. wel een topavondje hoor!

Nog even een kraaltje uit de oude doos om mee af te sluiten. 1 uit mijn eigen collectie die ik met veel plezier draag. Al een tijdje weer geen nieuwe kralen..dus dit is even een zoethoudertje! 😉

tornado-psyche300

Vogeltjes

woensdag, mei 12th, 2010

Ik hou van vogeltjes! In de tuin, in het bos, onderweg, aan het strand. Overal waar ik ben luister ik naar het getjilp van de vogels en probeer ik de soorten uit elkaar te houden. Op uiterlijk lukt dat goed maar op geluid is het soms een hele uitdaging. Maar wel een hele leuke! :)
Zo was er gisteren bij ons in de tuin een matkopmees! Over het algemeen zijn het koolmeesjes, pimpelmeesjes, merels, vlaamse gaai, ekster, mussen (ook in alle soorten trouwens), heggenmus, turkse tortel, groenling en staartmeesjes. Maar we hebben ook al eens een ijsvogel en een goudhaantje gehad! En nu dus een matkopmees erbij!
We zijn laatst een weekendje naar Texel geweest en daar heben we onder andere bontbekplevier, dwergstern, grutto, wulp, scholeksters en steenlopertjes gezien! En nog veel meer soorten die ik wel kan opschrijven maar dat is niet waar het om gaat natuurlijk.. :)

vogels-hart314

Dit is waar het om gaat. Vogeltjes van glas! Ik heb er weer eens een paar gemaakt en het zijn zulke schatjes! Hoe zullen we hem noemen. De blauwe snater?

bloem-hart-vogel314

Er komt nog meer van de week…ik heb weer een paar leuke kralen liggen. Foto’s zijn in de maak dus die houden jullie tegoed!

Ik zag dat er ook weer 2 nieuwe ‘meelezers’ zijn via Google Friend Connect (zie rechtermenu balk).
Echt super leuk, bedankt! Als je je nog niet hebt aangemeld, doe gerust, dan kan ik zien wie er allemaal voorbij vliegt op mijn blog!

overdekt restaurant!

zondag, november 11th, 2007

Mijn vriend heeft een mooi huisje getimmerd waar het voer voor de vogeltjes in kan hangen of liggen…en die werd vandaag druk bezocht! Ik heb het bezoek van een roodborstje vast kunnen leggen!

vogeltjes lokken

maandag, oktober 29th, 2007

We hebben vogelvoer opgehangen! Nu zit ik al de halve dag voor het open (brrr) raam om te kijken welke vogels erop af komen, om ze vervolgens op de foto te zetten!

Bij deze een groenling met een jaloers heggenmusje erbij :)

Een ijsvogel in de tuin!

vrijdag, oktober 19th, 2007

Wij zijn al een hele tijd een beetje aan het speuren naar ijsvogels..we zijn ervoor naar de Lepelaarsplassen geweest en daar hebben we ze ook zien vliegen! Als we in het bos zijn zijn we er ook op gespitst.
Vanmiddag begon Vincent ineens weer over ijsvogels…hij hoorde er nu echt 1 bij huis….ja ja het zal wel…die zitten niet hier.

Maar hij had wel gelijk! 2 huizen verderop zat er zowaar een ijsvogel op het vogelhuisje!! Wauw, zo dichtbij, en zo goed te zien!! Dat was echt heel speciaal. We hebben gauw een foto gemaakt, niet een superfoto maar hij staat erop!!