Archive for mei, 2009

Zeebodemloop 2009

zaterdag, mei 30th, 2009

Vandaag heb ik meegedaan met de Zeebodemloop hier in Lelystad. Inmiddels de derde keer dat ik meedeed. 4 km deze keer aangezien ik het hele jaar nog niet op mijn hardloopschoenen had gestaan…pff wat een voorbereiding :)
Op de foto ook wel te zien, ik zat er lekker doorheen, het was zo warm en het was toch wel ver. Vorig jaar nog de 8 km gedaan, maar zonder training leek me dat geen goed idee.

Uiteindelijk wel een leuke tijd neergezet! 24.09 minuten. Van de 42 dames ben ik 16-e geworden. En de motivatie om volgend jaar de 10 Engelse mijlen (16 km. ) te lopen is ook weer toegeomen. Maar ja, dat zei ik vorig jaar ook. :)

zeebodem-2009

Nieuw ontwerpje

woensdag, mei 27th, 2009

Een nieuw ontwerpje voor een magneet. Zo’n eenvoudige vorm kan zo mooi zijn vind ik. Het is een fijn, plat rood hartje waar ik een magneetje van heb gemaakt. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Meer ervan maken? Of toch maar iets anders? Ik moet sowieso nog even op zoek naar tijd :) en graag ook wat minder wind :).

magneet-hartbeiden

Kikkers uit de oven :)

dinsdag, mei 26th, 2009

Gisteravond heb ik eens flink mijn oventje opgestookt om er vervolgens een paar kikkers in te leggen. Daar had ik net even zin in :D. Ja wel van glas dan he? Want ik vind echte kikkers veel te leuk. Ik ga ze vanavond ook op mijn site plaatsen, voor de liefhebber is er alvast een mooie overzichtsfoto.
harten-kikkers314

 Er kwam ook nog een grote focal uit de oven, die is niet te koop maar laat ik hier wel even zien!

focal-beidekanten02

Mooi plaatje

zondag, mei 24th, 2009

Ik zat vanmiddag even in de tuin en ontdekte dit intieme moment tussen 2 waterjuffers. Even opgezocht op internet…. ze laten hier ‘het paringswiel’  zien. Waar je soms getuige van kunt zijn he? 😉 Het levert mooie foto’s op!

waterjuffers

Ik heb vorige week een nieuw aantal kikker gebrand (van glas natuurlijk) en ook na een lange tijd weer eens encased flowers gemaakt. Ik ga ze gelijk op mijn site plaatsen..als je nieuwsgierig bent, kijk maar bij Nieuwe creaties!

Ik heb hem!

zondag, mei 24th, 2009

Joehoe!! Ik ben de gelukkige eigenaar van een supergave Winston Doull oven! Nu kan ik lekker zelf mijn glaskralen anneallen! Anneallen is nodig om de spanning in het glas die tijdens het branden ontstaat weg te nemen. Door de kralen te anneallen heb je een minimale kans op breuken. Nu had ik dat eigenlijk sowieso al heel sporadisch maar ik ben nu toch wel blij met mijn oventje. Het betekent namelijk ook dat ik dan groter kan gaan werken en minder bang hoef te zijn dat mijn kraal zal knappen. Joepie, joepie, joepie, ik ben er SUPER blij mee! En nu nog…tijd! :)

kiln

Magneetjes

maandag, mei 18th, 2009

Op het moment ben ik in de ban van magneetjes.:) Eigenlijk zijn ze nog niet helemaal zoals ik ze wil, maar ik kan gewoon niet wachten om de foto te laten zien, haha.
Vorige week heb ik een heel stapeltje magneetjes gekregen van de Amerikaanse kennis. Diep nadenken wat je daar nou mee kunt doen..en toen kwam ik op dit idee! Leuk zijn ze he?
Ik heb inmiddels ook alweer 3 nieuwe, die staan af te koelen.

magneten1

Expositie in bibliotheek Lelystad

maandag, mei 18th, 2009

Vanmorgen vroeg ben ik naar de bibliotheek geweest, hier in Lelystad, om de vitrine daar in te richten met mijn glaskralen. Spannend hoor, het is de eerste keer dat mijn kralen in een vitrine liggen. Ik ben er erg blij mee!
Helaas zijn nagenoeg al mijn foto’s onscherp geworden, het glimt en weerspiegeld ook zo fijn allemaal. :)
Deze foto geeft en mooi totaal overzicht en is redelijk scherp.
De expositie duurt nog tot begin juli.
En..ja het klopt dat je ook kralen ziet die op mijn site als verkocht staan…maar ja ik moet ook een soort van eigen collectie hebben he?! 😉

vitrine

Little birdie.

zondag, mei 17th, 2009

Ik heb voor de lol een heel klein vogeltje gemaakt. Op de foto lijkt hij groot maar dat is dus niet zo, hij is slechts 1.5 cm van staart tot snavel. Wat een liefje he?

vogeltje-314

Ook ben ik bezig met het maken van hele leuke magneetjes! Ik heb er inmiddels 2 klaar waar ik redelijk tevreden over ben. Het vraagt nog even wat meer uitwerking maar als het het showen waard is komt er natuurlijk een foto! :)
Afgelopen week waren er 2 Amerikaanse orgamivrienden bij mijn ouders op bezoek. Ik kreeg van hen een hele rits supersterke magneetjes. Zo sterk dat je er 1 aan beide zijden van je neus kunt plaatsen en ze dan allebei blijven zitten! Haha, dat was leuk natuurlijk.

Morgen ga ik naar de bibiotheek hier in Lelystad. Ik ben gevraagd een vitrine in te richten met mijn glaskralen! Joehoe! Super leuk natuurlijk..ik zal foto’s maken en als die een beetje lukken kun je ze hier ook verwachten. :)

More personal swapping :)

vrijdag, mei 15th, 2009

Ik heb weer een ruil gedaan! :)
Deze keer met Patricia van Cocobeads. We hebben al vaker een ruil gedaan samen en het was weer eens tijd. Ik had op het sieradenforum zulke mooie pandora look-a-likes gezien die ze had gemaakt dat ik spontaan aanbood om te ruilen voor een romantisch rozensetje van mij. In het paars natuurlijk, want Patricia is dol op paars…
En joehoee…ze vond het een leuk idee! Kijk eens wat een ontzettend leuke pakjes ik kreeg met schitterende kralen! Patricia, bedankt!

swap-patricia02

swap-patricia01

Wat een weertje he?!

zondag, mei 10th, 2009

Vandaag zijn we op de fiets gesprongen en naar het Natuurpark Lelystad gefietst om daar te gaan lunchen! Haha, wij gaan eigenlijk nooit ‘uit lunchen’ maar het was nu zulk mooi weer en we hadden toch nog niet gegeten..dus vooruit! Na een behoorlijk eindje fietsen hebben we heerlijk op het terras aan het water gezeten. En er waren een hoop mensen met hetzelfde plan. Gezellig druk was het.
Ik heb genoten van een lekker groot stokbroodje gezond. :)
Daarna nog even door het park gefietst natuurlijk en de Pater Davidsherten waren net door het water aan het waden. Mooi gezicht was dat, vooral ook omdat er een aantal jongen bij waren. Daarna weer terug naar huis gefietst waar we op ons eigen terrasje ons diner heben gegeten. 😉

pater-davidsherten

Ik heb ook weer nieuwe kralen op mijn site gezet! Afgelopen week een stuk minder gebrand, want ja er moet natuurlijk ook weleens gewerkt worden :)