Schwalbe Lentetocht 2009

Vandaag hebben we de Schwalbe Lentetocht in Nunspeet gereden. Vanmorgen vroeg de MTB’s achterin en de auto en op weg naar Nunspeet! We hadden er ontzettend lekker weer bij, de zon kwam al snel door. In Nunspeet even inschrijven en dan temidden van alle andere snelle broeken en supergave bikes op weg.

Wat een parcours zeg!  Direct goed beginnen met allerlei singletracks en hoogteverschillen. De  ondergrond voelt wel even wat anders dan hier in de polder. Heerlijke bosgeuren (de naaldbomen ruiken zo lekker naar bosbessentaart vind ik) en regelmatig een geweldig uitzicht. Vooral de stukken over de hei zijn erg mooi om te rijden. Na 20 km de verzorgingspost waar we lekker een krentenbol en een beker sportdrank kregen en eindelijk even konden uitrusten. Poehee, warm was het, jack maar uitgedaan. Daarna weer verder, stuk mul zand, maar het ging erg lekker. De laatste 5 km. van de route waren het zwaarst. Natuurlijk omdat het het laatste stuk was, maar jeetje, daar waren ook nog een behoorlijk aantal steile klimmetjes en afdalingen. En dan ook nog mul zand!
Ik was helemaal gesloopt. Totaal 30,8 km op de teller!

Vanmiddag onder het mom van ‘even gaan liggen’, heb ik de rest van het mooie weer niet meer gezien, want ik ben in slaap gevallen en pas om 5 uur weer wakker. :)
Nu nog even snel een stukje typen en dan ga ik ook weer mijn bed in! Gelukkig hebben we paasweekend en kunnen we extra lang uitrusten!

mtb01

2 Responses to “Schwalbe Lentetocht 2009”

  1. Patricia Says:

    Hé wat goed zeg! en jullie hadden lekker weer.
    De veluwe is mooi!
    De laatste keer dat ik op een mountainbike heb gereden, was in een grot in Valkenburg.

  2. Marieke Says:

    Jeetje Dorith wat een activeling ben jij zeg. Stoer hoor!