Vogeltjes

Ik hou van vogeltjes! In de tuin, in het bos, onderweg, aan het strand. Overal waar ik ben luister ik naar het getjilp van de vogels en probeer ik de soorten uit elkaar te houden. Op uiterlijk lukt dat goed maar op geluid is het soms een hele uitdaging. Maar wel een hele leuke! :)
Zo was er gisteren bij ons in de tuin een matkopmees! Over het algemeen zijn het koolmeesjes, pimpelmeesjes, merels, vlaamse gaai, ekster, mussen (ook in alle soorten trouwens), heggenmus, turkse tortel, groenling en staartmeesjes. Maar we hebben ook al eens een ijsvogel en een goudhaantje gehad! En nu dus een matkopmees erbij!
We zijn laatst een weekendje naar Texel geweest en daar heben we onder andere bontbekplevier, dwergstern, grutto, wulp, scholeksters en steenlopertjes gezien! En nog veel meer soorten die ik wel kan opschrijven maar dat is niet waar het om gaat natuurlijk.. :)

vogels-hart314

Dit is waar het om gaat. Vogeltjes van glas! Ik heb er weer eens een paar gemaakt en het zijn zulke schatjes! Hoe zullen we hem noemen. De blauwe snater?

bloem-hart-vogel314

Er komt nog meer van de week…ik heb weer een paar leuke kralen liggen. Foto’s zijn in de maak dus die houden jullie tegoed!

Ik zag dat er ook weer 2 nieuwe ‘meelezers’ zijn via Google Friend Connect (zie rechtermenu balk).
Echt super leuk, bedankt! Als je je nog niet hebt aangemeld, doe gerust, dan kan ik zien wie er allemaal voorbij vliegt op mijn blog!

One Response to “Vogeltjes”

  1. Patricia Says:

    Deze maakt me ook VRoLijK! …MOOI 😀