Courgettes…iemand? :)

Courgettes, courgettes, courgettes, courgettes….
Het is niet meer de vraag of ik zin heb om courgette te eten. Het is meer een kwestie van dooreten! Haha.

Maar ik heb nu een recept van mijn moeder gekregen om ze in te maken met azijn. En dan wordt het een overheerlijke courgette zoetzuur!! De smaak is een beetje te vergelijken met augurken.
Nu dus flink veel lege potjes sparen en regelmatig in de keuken in de weer met courgette, ui en azijn. We hebben inmiddels een aardig voorraadje maar de voorraad courgette gaat net zo snel. :)
Op de foto zie je trouwens ook nog sierkalebassen (die kleine groene en die dikke rechtsachter), die eten we maar niet op, schijnt niet zo lekker te zijn. :) De rest is allemaal courgette! (psst..het schijnt zelfs dat ik in mijn slaap over courgettes praat, haha!)

courgettes

4 Responses to “Courgettes…iemand? :)”

 1. joyce Says:

  Je kan ook courgette soep maken en invriezen en het schijnt in Belgisch blogland veggie maand te zijn, dus daar zijn ook heel vel recepten met courgettes te vinden! Succes met de courgette berg

 2. Mylou Says:

  Nog even en je gaat er uit zien als een courgette 😛

  Nou als je over hebt, wil ik wel zo’n gele om te eten. Die andere ligt namelijk in de voortuin bij de rest van de kale bassen. ( Mijn buurman heet Bas )

  Tot morgen

 3. De Sierkip Says:

  Haha, ja, dat krijg je ervan als je een moestuin begint!! Die courgette soep is een aanrader, hebben wij ook eens gedaan met zo’n mega courgette. Vind het zelf een heerlijk soepie! Succes met je oogst.

  Groetjes, Simone

 4. Irene Says:

  Hahahahahaha, ik moet er wel om lachen, straks moet je nog je eigen groentekraampje langs de weg beginnen !! hahahaha